Yllättävä tutkimustulos: Voit syyttää ystäviäsi, jos painosi ei putoa

Tuoreen tutkimuksen mukaan syy junnaavaan painoon ei välttämättä ole kiinni omasta tahdostasi. 

Meillä kaikilla on ystävä tai työtoveri, joka ei tunnu lihovan sitten millään, mutta oma paino tuntuu nousevan jo pelkästä suklaan ajattelemisesta. Tutkijat ovat vihdoin löytäneet syyn siihen, miksi joillekin meistä laihduttaminen tai tavoitepainossa pysyminen voi tuntua lähes mahdottomalta. 

Suhteet äärimmäisen tärkeässä roolissa

North Caroline State -yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan suurin este laihtumiselle sattaa löytyä oman päämme sijaan lähipiiristä. Kaikki tutkimukseen osallistuneet henkilöt ilmoittivat, että heillä on elämässään ihmisiä, jotka yrittävät vähätellä tai estää heidän laihdutusyrityksensä. 

– Usein, kun joku pudottaa painoaan, tuloksia heikentävät ystävien, perheen tai työtoverien toiminta, apulaisprofessori Lynsey Romo kertoo.

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt kertoivat kuulleensa lähipiiriltään negatiivisia kommentteja siitä, että he eivät tule onnistumaan. Osa vastaajista pelkäsi myös leimautumista ja konflikteja, joita terveelliset ruokavalinnat voisivat mahdollisesti aiheuttaa. 

Sinäkin olet saattanut syödä juhlissa kakkupalan vain sen vuoksi, että pelkäät muiden paikallaolijoiden komentteja.

– Tutkimuksen perusteella suhteet ovat äärimmäisen tärkeitä, kun tehdään kestäviä elämäntapamuutoksia, Romo kertoo.

Tutkijan mukaan tiedonanto voikin olla avain parempaan lopputulokseen. Jos henkilö kertoo tavoitteistaan ja perustelee lähipiirilleen halunsa laihtua, hän saattaa välttyä tuomitsevilta teoilta ja katseilta.

Tämä video todistaa, miten työkaverit voivat olla syynä laihdutuskuurisi epäonnistumiseen. 


Lähde: Popsugar 

Lue myös:

    Uusimmat