Mainos

Ylipainoinen lemmikkilisko joutui ankaralle laihdutuskuurille – karkasi kotoaan!

Karkuteille lähtenyt kuusikiloinen lemmikkilisko on palautettu omistajilleen, kertoo Mirror.

Pulskan puoleinen lemmikkivaraani laitettiin omistajan toimesta tiukalle laihdutuskuurille, mikä ei liskoa miellyttänyt. Niinpä lisko kirjaimellisesti karkasi kotoaan.

Nykyisen omistajan kuntointoilu ja terveellisemmän ruokavalion puolesta puhuminen johtui siitä, että lemmikkivaraanin entinen omistaja oli ruokkinut sitä aivan liikaa. Nyt 6-kiloinen lisko joutuikin heti uusien omistajien luokse muutettuaan kiristämään vyötään.

Karkuteillä ollut varaani löytyi lopulta piilopaikastaan metallilevyn alta kadunvarresta, kun ohikulkijat pelästyivät sitä. Tavallista lemmikkivaraania kookkaampi lisko kun menisi helposti nopealla vilkaisulla krokotiilinpoikasesta. Kokonsa lisäksi lisko on myös hyvin vahva.

Karanneen liskon löydyttyä kävi ilmi, että sen omistajat olivat päästäneet liskon vapaaksi puutarhaan. Omistajat olivat toiveikkaita sen suhteen, että lisko innostuisi uimaan ja liikkumaan puutarhassa ja samalla pudottamaan ylipainoaan.

"Matelijoilla painonpudotus on hidas prosessi"

Omistajien kerrotaan huolestuneen suunnattomasti karanneesta lemmikistään ja yrittäneen epätoivoisesti siistiä puutarhaa, jotta kadonnut lisko löytyisi.

Eksoottisiin eläimiin erikoistunut tieteilijä Ros Clubb kertoi Mirrorille, että lisko ei olisi pärjännyt yksinään kauaa. Clubbin mukaan omistajien yritys saada liskon paino putoamaan liikunnan avulla on erinomainen idea.

– Matelijoilla painonpudotus on hidas prosessi, sillä niillä on hidas aineenvaihdunta. Tähän ryhtyminen kertoo omistajien päättäväisyydestä saada lemmikkinsä voimaan paremmin.

– Tällaisten liskojen hoito on yllättävän vaikeaa. Valitettavasti näitä tapauksia ilmenee useita: liskoa ruokitaan liikaa ja niistä tulee ylipainoisia, Clubb sanoi.

Video: Tämä matelija pääsi pinteestä ihmisten avulla.

1:16

Lähde: Mirror

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.