Yli puolet SuomiAreenan kävijöistä oli alle 45-vuotiaita – lievä enemmistö vieraista naisia

2:07
Video: SuomiAreenan arvotyö huipentui helmikuussa – järjestäjätahot puoltavat avoimuutta, moniäänistä keskustelua, tasa-arvoa, rohkeutta ja rentoutta.

Vuosittain Porissa järjestettävän keskustelutapahtuma SuomiAreenan kävijöistä alle 45-vuotiaita oli viime vuonna yli puolet.

Kävijätutkimuksen mukaan noin neljäsosa kävijöistä oli alle 30-vuotiaita, ja 27,5 prosenttia 30–44-vuotiaita.

– Meidät yllätti erittäin positiivisesti, että myös nuoret ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisesta tapahtumasta näin suuressa määrin, SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto kommentoi tiedotteessa.

Yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan otti viime vuonna osaa yhteensä noin 67 000 kävijää.

Etenkin keskustelutilaisuudet kannustivat SuomiAreenaan

Tutkimuksen mukaan lievä enemmistö eli 54 prosenttia kävijöistä oli naisia. 41 prosenttia kävijöistä oli porilaisia ja 25 prosenttia pääkaupunkiseudulta. Tyypillisimmin kävijä oli suorittanut korkeakoulututkinnon.

Tapahtumaan saavuttiin pääasiallisesti vapaa-ajalla keskustelutilaisuuksien perässä. Myös Pori Jazzin vaikutus näkyi tutkimustuloksissa – vastanneista 46 % kertoi käyneensä Pori Jazzeilla 6 kertaa tai useammin.

Kävijäkyselyn toteutti Kuulas Helsinki. Kyselylomakkein ja laadullisin haastatteluin toteutettuun kyselyyn vastasi yhteensä 306 ihmistä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja