Yleisurheiluvalmentaja ihmettelee Kristiina Mäkelän teilaamista: "Heti ollaan lyömässä"

Kristiina Mäkelä täsmentää kohukirjoituksensa tavoitteita 2:54

Valmentaja Jussi Ihamäki ihmettelee, että yleisurheilukeskustelun kirjoituksellaan avannutta kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelää on arvosteltu vahvastikin ulostulostaan.

Pääkuvan video: Kristiina Mäkelä tarkentaa kohukirjoituksensa tavoitteita.

Mäkelän suorasukainen kommentti, ettei Suomen Urheiluliitto ole organisaatio, joka pystyy tuottamaan huippu-urheilijoista mitalisteja, on puhuttanut yleisurheilupiireissä. Valmentaja Jussi Ihamäki myöntää, ettei kaikki voi olla SUL:n vastuulla.

– Kaikki ei voi olla SUL:n vastuulla, mutta näkisin Kristiinan kommentin urheilijan niin sanottuna hätähuutona. Jos järjestelmä saa paljon valtiontukea, niin pitää saada aikaiseksi asioita, jotka tukevat urheilijoita, Ihamäki muotoilee.

– Kun samat ihmiset pyörittävät peukaloita ja vaihtelevat titteleitä, niin se ei edistä. Asioita tapahtuu, kun uusia ihmisiä tulee hommiin. Harri Aaltoa (uusi toimitusjohtaja) kohtaan minulla on hyvät odotukset, Ihamäki sanoo.

"Miksi hyökätään?"

Yleisurheilumanageri Jukka Härkönen antoi YLE:llä kovasanaisen vastineen Mäkelän ulostulolle.

– Jos Kristiina kuvittelee tällä auttavansa tulevia urheilijoita, niin ok. Totuus kuitenkin on, että Kristiina Mäkelä on omaan tasoonsa nähden maailman tuetuin urheilija. Hänen tukiasiansa ovat äärimmäisen hyvin hoidossa, kiitos hyvän tiiminsä, Härkönen napautti.

Jussi Ihamäki ihmettelee urheilijan tylyttämistä.

– Ei voi olla oikea tapa, että ihmisiä vaiennetaan sanomasta mielipiteensä. En ymmärrä, miksi Kristiinan kimppuun hyökätään noin voimakkaasti, kun hän sanoo huolensa tulevaisuudesta. Heti teilataan ja ollaan lyömässä. Ei edes haluta ymmärtää, mitä Kristiina yritti sanoa. Itsekin olen alkanut miettiä, mitä sanoa, koska sanomisia heti vääristellään johonkin suuntaan, Ihamäki paaluttaa. 

Katso myös Suomen Urheiluliiton tuoreen toimitusjohtaja Harri Aallon näkemys yleisurheilun tilasta:

Harri Aalto vastaa Kristiina Mäkelän kritiikkiin: ”Kuunneltava herkällä korvalla" 10:08

Lue myös:

    Uusimmat