Yksi kaikkien aikojen mäkihyppyurista ohi? – "Haluan pois valokeilasta"

Yksi kaikkien aikojen mäkihyppyurista päättyi ainakin väliaikaisesti torstaina, kun Gregor Schlierenzauer ilmoitti 26-vuotispäivänään julkaisemassaan blogikirjoituksessa keskeyttävänsä kautensa ennenaikaisesti ja jättävänsä lentomäen MM-kisat väliin.

– Kymmenen vuoden huippu-urheilun jälkeen pidän taukoa ennalta määräämättömän ajan. Haluan pois valokeilasta. Otsikoiden pitäisi kuulua niille jotka menestyvät urheilussa. Olen erittäin pettynyt siihen, että yksityiselämäni on noussut pinnalle, Schlierenzauer kirjoitti.

Schlierenzauer erosi hiljattain pitkäaikaisesta tyttöystävästään.

– Minulle on selvää, että ammattiurheilijana minulla on velvollisuuksia julkisuutta kohtaan, mutta tiettyjen medioiden pinnallinen ja tarkoitushakuinen tapa toimia on mielestäni epäkunnioittavaa.

Schlierenzauer on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä mäkihyppääjistä. Hän on voittanut maailmanmestaruuksien ja olympiakullan lisäksi enemmän maailmancupin osakilpailuja kuin yksikään toinen hyppääjä (53). Tällä kaudella hän on kilpaillut harvakseltaan ja laihoin tuloksin.

Keski-Euroopan mäkiviikon Innsbruckin kisa jäi toistaiseksi Schlierenzauerin viimeiseksi esiintymiseksi maailmancupissa. Schlierenzauer oli kisassa 33:s.

– Urheilullisesta kriisistä olen yksin minä vastuussa, Schlierenzauer kirjoitti kiitettyään Itävallan maajoukkuevalmennusta.

Schlierenzauer on aiemmin kertonut ensimmäisten motivaatio-ongelmien ilmaantuneen pari vuotta sitten Sotshin olympiakisojen jälkeen. Jo tuolloin itävaltalainen harkitsi pitkän aikalisän ottamista urallaan.

Schlierenzauer ei halunnut blogikirjoituksessaan lyödä lopullista pistettä uralleen.

– En vielä tiedä milloin se tapahtuu, mutta annan vielä kuulua itsestäni. Sanaa lopettaminen en tietoisesti ota vielä käyttöön. En yksinkertaisesti vielä tiedä, mitä tulevaisuus tuo. Haluan sytyttää tulen uudelleen ja miettiä ilman aikataulupaineita, miten tieni jatkuu, Schlierenzauer kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat