"Yhtäkkiä kuulimme valtavan rysähdyksen" – yhdysvaltalaiselta äidiltä tärkeä turvallisuusmuistutus pelottavan tilanteen jälkeen

Yhdysvaltalaisäiti varoittaa muita vanhempia vaarallisesta turvallisuusmokasta.

Yhdysvaltojen Utahissa asuva JaNae Fay jakoi vaarallisen tilanteen jälkimainingit lipaston kaaduttua hänen kodissaan – lastenhuoneessa. 

Fay kertoi Good Morning Americalle, että tilanne sattui ihan tavallisena päivänä. Äiti itse oli alakerrassa joidenkin lastensa kanssa valmistamassa aamupalaa, ja hänen 3-vuotiaansa oli yläkerrassa.

– Yhtäkkiä kuulimme valtavan rysähdyksen, jonka jälkeen kolmevuotiaani oli aivan hysteerinen. Hän vain nyyhkytti, 34-vuotias Fay kertaa tilannetta.

Niinpä perhe juoksi yläkertaan katsomaan, mitä oli tapahtunut, ja miksi lapsi itki. Taapero ei ollut jäänyt huonekalun alle, mutta lastenhuoneessa oli lipaston kaatumisen jäljiltä iso sotku.

Äiti ei tiedä tarkalleen, mitä tapahtui: oliko lapsi kenties kiipeillut lipaston päällä vai vain avannut laatikoita. 

– Onneksi hän oli kunnossa. 

"Valtava herätys"

Entisenä ensihoitajana Fay sanoo kokeneensa, että hänen olisi pitänyt tietää paremmin ja välttää kaatuminen kiinnittämällä lipasto seinään kiinni. Nykyisessä työssäänkin hän valistaa ensiavun tärkeydestä.

– Se oli valtava herätys minulle ja aviomiehelleni ja koko perheellemme.

Videolla Fayn haastattelu ja tuhoisa näky lastenhuoneessa lipaston kaatumisen jälkeen. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Opetan tätä, enkä siltikään tehnyt sitä, koska se oli tyhjä lipasto [alkuun]. Se oli jotain, joka meidän piti siirtää alakertaan varastohuoneeseemme tai myydä se. Mutta... vanhemmuus tuli tielle.

Tapauksen jälkeen niin lipasto kuin muitakin huonekaluja on nyt kiinnitetty seinään. Fay toivoo, että muutkin vanhemmat toimisivat samoin.

– Tehkää se vain. Se on yksinkertaista. Se on helppoa. Se ei ole mitään kovin vaikeaa tai aikaa vievää, mutta se voi pelastaa lapsesi hengen.

Olemme aiemmin kertoneet yhdysvaltalaiesta Briannasta, jonka Oliver-poika sai kuhmuja ja mustelmia jäädessään kaatuneen lipaston alle. Oliver ei ole ainut, joka on jäänyt lipaston alle uhkarohkean leikin tiimellyksessä.  2-vuotias Bowdy pelasti kaksoisveljensä Brockin tämän jäätyä kaatuneen lipaston alle vuonna 2017. Vuonna 2016 huonekalujätti Ikea puolestaan oli suuren kohun keskellä, kun useampi lapsi menehtyi huonekaluketjun Malm-merkkisen vaatelipaston alle. Ikea vetikin suositut lipastot pois markkinoilta vuonna 2017 kuolemantapausten vuoksi.

Katso myös: Näin teet kodistasi turvallisen myös lemmikille

Varo vaaraa! Näin luot kodistasi turvallisen myös lemmikille 1:59
Kodin arjessa on tärkeää ehkäistä lemmikkien aiheuttamia riskejä ja taata myös lemmikeille turvallinen elämä ennakoimalla ja välttämällä vaaranpaikat.

 

Lue myös:

    Uusimmat