Mainos

Ikean lasipöydät "räjähdelleet" itsestään – asiakkaat ihmeissään: "Ensimmäinen ajatukseni oli, että puu oli kaatunut talon päälle"

Ikean lasipöydät ovat räjähdelleet itsestään.

Huonekalujätti Ikean asiakkaat ovat raportoineet oudoista sattumuksista koskien ketjun lasipöytiä. Lasipöydät ovat räjähdelleet itsestään, toisinaan, vaikka kukaan ei ole läsnä. 

Erään indianalaisnaisen mukaan hänen teinipoikansa Glasholm-lasilevypöytä räjähti, vaikka kukaan ei ollut huoneessa.

– Olin tekemässä päivällistä, kun kuulin kovan äänen, kuin ison räjähdyksen, ja ensimmäinen ajatukseni oli, että puu oli kaatunut talon päälle, niin kova se ääni oli, perheenäiti Holly Burns kertoi RTV6-sivustolle. 

– Hänen lasilevypöytänsä oli vain pirstoutunut. Periaatteessa räjähtänyt.

Burns totesi, että tilanteessa oli onnea mukana, koska poika ei ollut kotona pöydän hajotessa. Osa sirpaleista lensi nimittäin pojan sänkyyn.

Aiemmin tässä kuussa brittimies Richard Winship kertoi Metro-sivustolle samanlaisesta sattumuksesta. Winship oli syömässä lounasta kuullessaan kovan pamauksen. Ikean Bestå-lipaston lasilevy oli pirstoutunut.

– Lasia oli joka puolella, mutta räjähdykselle ei ollut mitään syytä. Meillä ei ole lapsia, tai lemmikkejä, joten emme tiedä, mikä oli syynä. 

Kuluttajaturvallisuutta Yhdysvalloissa valvova The Consumer Product Safety Commission on saanut kymmeniä valituksia yhtäkkisistä lasipöytien pirstoutumisista. Ikea ei kuitenkaan toistaiseksi ole ilmoittanut takaisinvedoista.

Tapahtunut myös Suomessa

Ongelma ei ole uusi. MTV Lifestyle uutisoi jo maaliskuussa helsinkiläisäidin kauhunhetkistä, kun Ikean Vika Glasholm-pöytä räjähti hänen kotonaan.

– Yhtäkkiä pamahti ihan hulluna. En tosiaan tiedä, miten voi olla mahdollista, mutta pöytä oli tuhannen päreinä ympäri kämppää. Lapset leikkivät Legoilla vielä hetkeä ennen siinä ihan vieressä, äiti kertoi tuolloin järkyttyneenä.

Ikealta torpattiin tuolloin luulo lasipöydän "räjähtämisestä". 

– Rikkoontuessaan karkaistu lasi hajoaa pieniksi muruiksi. Lasi ei räjähdä, vaan se ikään kuin romahtaa tai luhistuu silmänräpäyksessä. Kyse on karkaistun lasin ominaisuudesta. Tämä on ihmisten turvallisuuden kannalta parempi vaihtoehto kuin tavallinen lasi, joka rikkoontuessaan hajoaa teräviksi sirpaleiksi, Heidi Azinur Ikean viestinnästä kertoi MTV Lifestylelle. 

Azinurin mukaan syynä pöydän rikkoontumiseen voi olla lasiin kohdistunut isku tai kolhu.

– Lisähaastetta asiaan tuo se, että lasi ei välttämättä hajoa heti, kun siihen on isku kohdistunut, vaan vasta myöhemmin. Tästä syystä asiakas voi kokea lasin hajonneen itsestään. 

Lähteet: NY Post, RTV6, Metro

***

0:36

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.