Taapero jäi lipaston alle – äiti muistuttaa muita vanhempia: ”Lapsesi henki on tärkeämpi kuin mikään muu”

Taaperoikäiselle lapselle oli käydä kaltoin hänen jäätyään painavan lipaston alle. Brianna, 21, kehottaa vanhempia turvaamaan kodin pikkulapsilta.

Myös Brianna Hardy, 21, sai karmaisevan muistutuksen siitä, kuinka voi käydä, ellei pikkulapsen kommelluksiin osaa varautua ennalta.

Kuten tavallista, Brianna oli tuudittanut taaperoikäisen Oliver-poikansa päiväunille. Kun poika oli rauhoittunut omassa sängyssään, nuori äiti hipsi alakertaan perheen 4-kuukautisen vauvan luokse.

Yllättäen rauhallinen arkiaamu sai odottamattoman käänteen.

– Olin alakerran keittiössä, kun yhtäkkiä kuulin valtavan paukahduksen ja Oliverin huudon. Tiesin välittömästi, mitä oli tapahtunut, perheenäiti kertaa tilannetta Kidspot.com.au-sivustolle.

Brianna juoksi harppaavin askelin takaisin yläkertaan, jossa häntä odotti kaoottinen näky: itkuinen Oliver makasi tuskissaan lipaston alla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Oli kaikkein kauhistuttavinta nähdä pieni lapseni lipaston alla, Brianna kertoo.

Hätätilanne laukaisi äidissä suuret voimat – poika pelastui

Kuten kuvasta näkyy, vaatteilla täytetty lipasto oli raskasrakenteinen, minkä vuoksi kolaus oli heiveröiselle pojalle tuskainen.

Perheenäidin mukaan raskaan lipaston kantamiseen oli vain pari kuukautta sitten vaadittu kahden rotevan miehen kantoapua.

Hätätilanne sai adrenaliinin sykkimään Briannan suonissa – ja kuin Clark Kent konsanaan – nuori nainen sai uskomattoman suuret voimat, joilla hän sai nostettua painavaa lipastoa sen verran, että hysteerinen poika pääsi ryömien säilytyskaluston alta pois.

Kaikkien onneksi tilanteesta päästiin säikähdyksellä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hänen päänsä oli ottanut osumaa, joten hänellä oli kuhmuja ja mustelmia otsassaan. Nähdäkseni hänellä ei ole haavoja tai muita pään vammoja – se oli uskomatonta. En pysty sanoin kuvailemaan, miten helpottunut olin ja olen edelleen, äiti kuvaili tapahtuneen jälkeen.

Lipasto yllättävän vaarallinen kaluste

Oliver-poika ei ole ainut, joka on jäänyt lipaston alle uhkarohkean leikin tiimellyksessä.  2-vuotias Bowdy pelasti kaksoisveljensä Brockin tämän jäätyä kaatuneen lipaston alle vuonna 2017.

Lapsesi henki on tärkeämpi kuin mikään muu

Brianna toivoo olevansa Oliver-poikansa kanssa varoittava esimerkki siitä, miten vaarallinen turvalliseksi luultu kotikin voi olla.

Yllä olevalla videolla havainnollistaan, miten brutaali tilanne lipaston kaatuminen voi olla, kun vastassa on pienenpieni lapsi. 

Läheltä piti -tilanteesta viisastuneina Oliverin vanhemmat asensivat lipaston laatikoihin hihnat, jotka estävät lapsia avaamasta laatikostoa. Ellei lipasto olisi niin raskas, he olisivat ankkuroineet sen kaiken varalta seinään kiinni vastaavanlaisten vaaratilanteiden varalta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Brianna kehottaakin kaikkia vanhempia varautumaan myös odottamattomiin tilanteisiin ja kiinnittämään huomiota kodin kalusteisiin.

– Turvatkaa kalusteet. Lastenne henki on paljon tärkeämpi kuin mikään muu, Brianna kiteyttää varoituksen sanasensa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja