Ylellinen mökkiloma Euroopassa? Onnistuu!

Oma kesämökki on suomalaisille lähes elintärkeä hengähdyspaikka, jossa vietetään suuri osa kesälomasta. Jos oman mökin pihapiiri ja ainainen nikkarointi alkavat kyllästyttää, mökkitunnelmaan pääsee muuallakin.

Matkahakukone momondo.fi listasi viisi vaihtoehtoista mökkilomakohdetta Euroopasta. Nämä sopivat myös luksuksen nimeen vannoville.

Viinejä ja aurinkoa Toscanassa

Yhtenä Italian kauneimmista maakunnista on pidetty maan keskiosassa sijaitsevaa Toscanaa, joka tarjoaa mökkeilijälle auringonpaisteen lisäksi myös hyvää ruokaa ja laadukkaita paikallisia viinejä.

Toscanassa majapaikan voi valita Välimeren rannikolta, kumpuilevalta viininviljelyalueelta tai vaikkapa Firenzen liepeiltä. Mökit Toscanan alueella ovat ennemminkin villoja tai italialaistyylisiä maalaistaloja.

Maisemia ja aktiivilomailua Alpeilla

Saksa, Itävalta, Sveitsi, Ranska, Italia – valittavana on nämä ja muita kohteita, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa ilmapiirin. Kaikkia alppikohteita kuitenkin yhdistää vehreän ja jylhän vuoristomaiseman läsnäolo. Alpit sopivat mökkeilykohteeksi etenkin aktiivisesta lomailusta pitäville, sillä vuoristo tarjoaa loistomahdollisuudet esimerkiksi patikointiin ja maastopyöräilyyn.

Majoitustarjonta Alpeilla vaihtelee yksinkertaisista alppimajoista loistokkaisiin vuokramökkeihin, joten alueelta löytyy lähes jokaisen makuun ja kukkarolle sopiva ratkaisu.

Lämpöä ja rentoa meininkiä aurinkorannikolla

Etelän lämpöä kaipaaville Espanjan Aurinkorannikko on varma kohde. Espanjan etelärannikko onkin jo monille suomalaisille tuttu paikka perinteisenä rantalomakohteena, mutta alueelta löytyy myös mahdollisuuksia omaan rauhaan ja mökkeilyyn. Välimeren valkoiset hiekkarannat, paahtava aurinko ja espanjalainen leppoisa meininki luovat täydellisen mökkilomatunnelman Andalusian itsehallintoalueella.

Aurinkorannikolla on mahdollista vuokrata loma-asuntoja niin perinteisemmistä mökeistä loistokkaampiin huviloihin. Usein rakennuksen yhteydessä on myös uima-allas, joten veteen pääsee vilvoittelemaan omassa rauhassa ilman turistien täyttämiä rantoja.

Kotoisia tunnelmia ja upeaa luontoa Norjassa

Pohjoisen valoisiin kesäöihin ja leutoihin lämpötiloihin tottuneille Norjan rannikkoseutu tarjoaa luonnon eksotiikkaa tutussa pohjoismaisessa ympäristössä. Jylhien vuorten ja niitä halkovien kuvankauniiden vuonojen keskellä on helppo rauhoittua.

Norjan rannikkoseudun mökkitarjonta vastaa myös pitkälti sitä, mihin olemme kotimaassamme tottuneet, vaikka toki joukkoon mahtuu myös ylellisempiä vaihtoehtoja.

Luksusta ja rauhaa Skotlannissa

Jos kaipaat mökkilomaltasi kauniita maisemia, luonnon rauhaa ja hiukan ylellisyyttä, suuntaa Skotlannin Ylämaille. Pohjoisen Skotlannin luonto tarjoaa lähes kaikkea: karua vuoristoa ja vehreitä kukkuloita, autioita rantoja ja tummavetisiä järviä sekä avaraa tasamaata ja tiheää metsikköä.

Skotlannin upean karuista maisemista voit nauttia rauhassa, sillä monet Ylämaiden vuokrattavista mökeistä sijaitsevat luonnon keskellä kaukana muista ihmisistä. Ja mikä parasta – monet mökeistä tarjoavat hemmottelua kaipaaville luksusta, kuten oman yksityisen span, ekstrasuuren sängyn tai ulkoilmakylpyammeen, josta käsin voi ihastella pimeneviä iltoja.

Lue myös:

    Uusimmat