Mainos

Volkkarin kotilaturi ei ole hinnalla pilattu – tuo ensi vuonna markkinoille uusia sähköautoja joka kuukausi

Vahvasti sähköautojen yleistymistä ajava Volkswagen on ilmoittanut tuovansa markkinoille kohtuuhintaisia latureita, joilla sähköautoilijat voivat ladata menopelinsä kotipihassa.

Volkswagenin jokavuotisessa mediakonferenssissa puhunut brändijohtaja Herbert Diess ilmoitti, että yhtiö tuo markkinoille noin 300 euron hintaisia kotilatureita. Se aikoo myös rakentaa Eurooppaan 400 pikalatausaseman verkoston.

– Tavoitteenamme on tehdä sähköautoilla ajamisesta niin yksinkertaista, mukavaa ja puhdasta kuin mahdollista, Diess sanoi.

– 300 euron hintaiseen kotilaturiimme on kaikilla varaa, hän jatkoi.

Sekä kotilaturit että pikalatausverkosto toteutetaan yhteistyössä BMW:n, Daimlerin ja Fordin kanssa perustetun Ionity-yhtiön kautta. 50 latausasemaa on jo asennettu, ja ennen vuoden loppua asennetaan vielä toiest 50. Kaikki 400 asemaa on määrä olla käytössä vuoteen 2020 mennessä.

Auto kuin liikkuva luottokortti

Volkswagenin tuleva ID-sähköautomallisto tulee yhtiön mukaan helpottamaan sähköautoilijoiden elämää entisestään. 

– Niistä tulee niin älykkäitä, että käytännössä jokainen auto toimii luottokorttina. Voit ladata ajattelematta maksamista, sillä auto hoitaa senkin puolestasi, Diess kertoi.

Diessin mukaan heidän sähköautojensa myynti kolminkertaistui viime vuonna verrattuna edellisvuoteen, ja sähköinen Golf myytiin "lähes loppuun".

– On päivänselvää, että asiakkaat ovat valmiita siirtymään sähköautoihin, kunhan hinta on oikea.

Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja Matthias Müller puolestaan kertoi, että yhtiö tuo ensi vuonna markkinoille käytännössä yhden uuden sähköisen mallin joka kuukausi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.