Mainos

Volkkari lojui 40 vuotta metsässä – tamperelaismies pelasti, aikoo tehdä siitä helmen

Auto on yhä alkuperäismaalisssaan. Maali on kadottanut loistonsa ja on jo pitkälti sammaleen peitossa, mutta väri on helppo tunnistaa. Tämä on Volkswagen Kombiwagen vuosimallia 1957 ja väri on kyyhkynsininen.

– Penkit puuttuu, mutta virta-avain on vielä paikallaan. On tullut varmaan äkkilähtö, kun on tolleen avaimet jäänyt, naureskelee tamperelaisen metsän reunassa Kai Rautanen, auton uusi omistaja.

2:10

Vuonna 1975 Kombiwagen ei mennyt katsastuksesta läpi. Kilvet lähtivät ja isäntä hylkäsi auton metsän reunaan. Sinne se jäi ja kesti 41 vuotta kunnes intohimoinen volkkarimies Rautanen kuuli siitä sattumalta kaverilta.

– Se oli vilahtanut jossain telkkariohjelmassa, siellä kuvan taustalla. Jäljitin omistajan ja tein kaupat heti ja hyvä niin, koska isäntä sai ohjelman jälkeen varmaan kymmenen ostotarjousta. Kombiwagenit ovat haluttuja, koska ovat jotenkin niin sympaattisia, kertoo Rautanen ylpeänä löytönsä edessä.

Rautanen on aktiivinen Facebookin Metsälöytöjä-sivustolla. Sivusto on autoharrastajien foorumi metsiin ja navetoihin hautautuneista autoista, mopoista ja oikeastaan kaikesta, joka on joskus kulkenut polttomoottorilla.

–  Onhan tässä hommaa. Volkkari on kuitenkin siitä hyvä, että siihen tehdään nykyään paljon osia uustuotantona, sanoo Rautanen ja seuraa kun hänen Kombiwageninsa nousee nosturin nokassa kuusikon yli.

– Koska Kombiwagen on valmis, takaisin liikenteessä?

– Nyt heitit pahan, mitä uskaltaisin luvata? Ehkä kesällä 2018.

MTV on taatusti silloin paikalla.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.