Voiko "vampyyrihoidolla" saada lisää potkua seksiin? Tällainen on Suomessa harvinainen naisten orgasmipistos

Millainen on tämä vampyyrihoito intiimialueella? Katso yllä olevalta videolta, kun MTV tutustui harvinaiseen pistokseen 3:24
Millainen on intiimialueen vampyyrihoito? Katso yllä olevalta videolta, kun MTV tutustui harvinaiseen pistokseen

Orgasmia pidetään edelleen usein merkkinä "onnistuneesta" seksistä, vaikka orgasmi ei ole naisille itsestäänselvyys. Ei olekaan ihme, että markkinoille on tullut hoitoja, joiden väitetään vahvistavan nautintoa. MTV Uutiset tutustui Suomessa harvinaisiin pistoshoitoihin, joiden tehosta ei ole tutkimusnäyttöä.  

Jos miehistä yli 90 prosenttia kertoo saavansa rakasteltaessa orgasmin, naisilla vastaava osuus on alle 50 prosenttia. Viisi vuotta sitten julkaistun tutkimuksen mukaan 20-vuotiaista naisista ainoastaan kolmannes kertoi saavansa orgasmin yhdynnöissään. 

Orgasmikeskeisessä yhteiskunnassa nautinnon varmistamiseksi kaupitellaan erilaisia apuvälineitä, terapiaa ja jopa leikkauksia sekä pistoshoitoja. 

Luotettava tutkimustieto puuttuu täysin

Suomessa orgasmivaivoihin tarjotaan usein seksuaaliterapiaa ja neuvontaa. Se ei ole ihme, koska terapia on myös tutkitusti toimivin keino. 

Viime vuosina Suomeen on kuitenkin rantautunut uudenlaisia intiimialueen hoitomuotoja kuten radiofrekvenssihoidot, laserhoidot ja pistokset. Näitä tehdään suurimmaksi osaksi esteettisen lääketieteeseen erikoistuneilla klinikoilla. 

Uudet hoidot herättävät kriittistä keskustelua lääkärikunnassa, eikä syyttä. Erityisesti pistoshoidon toimivuus mietityttää monia. Luotettavaa tutkimustietoa orgasmipistosten tehosta ei olekaan. Tämä häiritsee myös pistoshoitoja tekevää gynekologi Lasarus Mitrofanoffia

Julkkisten suosimaa vampyyrihoitoa intiimialueelle

Mitrofanoffin Suomessa antamia hoitoja kutsutaan O-shoteiksi. Se on intiimialueen PRP-hoito eli kansankielellä vampyyrihoito. 

Vampyyrihoito tuli suurelle kansalle tutuksi 2010-luvun alkupuolella, kun julkisuuden henkilöt, kuten Kim Kardashian julkaisi kuvan verisestä toimenpiteestä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hoitoa markkinoidaan salaisuutena nuorekkaaseen ihoon, ja sen luvataan hidastavan ikääntymistä sekä poistavan ikääntymisen merkkejä. 

Hoidossa potilaan ihoon pistetään verihiutalekylläistä plasmaa, joka on erotettu potilaan omasta verestä. O-shot toimii samalla tavalla – pistos suoritetaan vain kasvojen sijaan intiimialueelle. 

Katso lisää yllä olevalta videolta!

Pistokset harvinaisia Suomessa

Mitrofanoff on antanut hoitoja viiden vuoden ajan noin yhden per vuosi. Suurta kysyntää pistoksille Suomessa ei siis ole. 

Yksi hoitokerta Mitrofanoffin edustamalla Cityklinikalla maksaa tuhat euroa. Hinnoitteluun on vaikuttanut se, että kukaan ei ottaisi pistosta turhaan. 

Hänen mukaansa pistosta tulisi ajatella "viimeisenä keinona", jota ei suositella otettavan ennen seksuaalineuvontaa. Cityklinikalla toimenpidettä edeltää aina gynekologinen tutkimus ja haastattelu.  

– Pistos on ainoastaan yksi hoito repertuaarissa, eikä sitä tule ottaa ennen kuin on näkemys siitä, mistä hankaluus saada orgasmi johtuu.

Sileyttävää happoa G-pisteeseen

Pistoshoitoja on Suomessa kahdenlaisia. Jos vampyyrihoidot ovat harvinaisia, niin G-shotit ovat äärimmäisen harvinaisia. 

Mitrofanoff on perehtynyt myös G-shotteihin, mutta ei ole itsekään niitä antanut, sillä kysyntää ei ole ollut.  

Katso video: G-shotissa intiimalueelle pistetään hyaluronihappoa. Mitrofanoff avaa videolla, kuinka pistos toimii. Juttu jatkuu videon alla.

Katso video: Tällainen on hyaluronihappoa sisältämä pistos 2:18


Tässä hoidossa intiimialueelle pistetään hyaluronihappoa, jonka tarkoitus on laajentaa G-pistettä. Hyaluronihappo on kehon oma aine, jolla on kyky sitoa nestettä itseensä. Sitä käytetään myös raaka-aineena kosmetiikassa ja piikkihoitona ryppyjen tasoittamiseen.

"Pistoksella saa korkeintaan nestepaakun tai mustelman"

Naistentautien erikoislääkäri ja kliininen seksologi Leena Väisälä ei usko pistosten markkinointilupauksiin. Ei O-shotin, eikä G-shotin.

– Suurin ongelma on, että pistoksista ei ole lainkaan tutkimusnäyttöä ja ne maksavat paljon. Puolella sitä rahaa saisi noin neljä seksuaalineuvontakäyntiä ja vibran päälle. 

– Pistoksella saadaan intiimialueelle korkeintaan nestepaakku tai mustelma. Ei ole mitään näyttöä, että se parantaisi orgasmeja, Väisälä jatkaa.

Riskejä pistoshoitoon ei juurikaan liity, ja suurin uhraus onkin lähinnä rahojen menettäminen. Väisäläkään ei usko, että pistoksilla voisi saada aiheutettua suurta fyysistä hallaa.

– Toki on mahdollista, että aina kun laitetaan vierasta ainetta niin siitä saa jonkun reaktion, allergisen reaktion tai jopa arpeutumareaktion, Väisälä kommentoi. 

Mitrofanoff toivoo, että akateemisissa piireissä kiinnostuttaisiin tutkimaan orgasmipistoksia, jotta saataisiin faktatietoa hoidon tuloksista. 

Tutustu itseesi ja keskustele

Väisälän mukaan tehokkain hoito orgasmivaikeuksiin on seksuaaliterapia tai neuvonta. Hän ei suosittele pistoksia ja pelkääkin, että seksuaalisen matkansa alkutaipaleella olevat nuoret haksahtavat niihin liian helposti. 

– Kaikista tehokkain tapa löytää orgasmi on harjoitella kotona itsetyydytyksen kautta. Terapeutin kanssa voi sitten keskustella asioista, jotka mahdollisesti estävät orgasmikokemusta.

Neuvonnan, terapian ja oman treenin lisäksi Väisälä suosittelee kokeilemaan fysioterapiaa. Hän on myös ohjannut omia seksuaalisen alueen ongelmien kanssa kamppailevia asiakkaitaan fysioterapeutin pakeille.

– Mitä paremmat lihakset, sitä parempi verenkierto. Moni nainen ei tunne omaa sukuelintään tai lantionpohjalihaksia kovin hyvin. 

Lue myös:

    Uusimmat