10 erilaista tapaa saada orgasmi – nainen, montako näistä olet kokenut?

8:10
Miksi orgasmi on niin tärkeä asia? Miksi ajatellaan, että seksi loppuu, kun mies saa orgasmin? Voiko olla hyvää seksiä ilman orgasmia?  Haastattelussa erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström.

Nainen voi saada orgasmin usealla eri tavalla. Tiedätkö ne kaikki?

Naisen orgasmi on monelle mysteeri. Jotkut eivät saa orgasmia millään tavalla, joillakin saattaa olla yksi hyväksi havaittu tapa kliimaksiin kipuamiseen ja toisille nautinnon huippu esittäytyy monenkin eri keinon avulla.  Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa myös, että ihmisten orgasmikokemukset ovat yksilöllisiä.

– Orgasmin voi saavuttaa stimuloimalla joko yhtä pistettä tai useampaa aluetta yhtä aikaa. Orgasmin aikana syke nousee, mutta aivoissa tapahtuvaa kokemuksellista tapahtumaa ei voida mitata. On siis mahdotonta tietää, kokeeko itse orgasmin samalla tavalla kuin joku toinen. Aina ei välttämättä voi myöskään tietää, onko saanut orgasmin, kun sille ei ole selkeää jokaiseen ihmiseen pätevää määritelmää, Lavikainen kertoo tiedotteessa.

"Mies voi saada orgasmin ilman ejakulaatiota"

Naisille orgasmi on mahdollinen useilla eri keinoilla, mutta harva tietää, että mieskin voi päästä kliimaksiin ilman, että penikseen edes kosketaan. Tämä onnistuu eturauhasta stimuloimalla. Alue, jota kutsutaan myös miehen G-pisteeksi, sijaitsee peräaukon etupuolelta mitattuna noin 2,5–6 senttimetrin syvyydessä. Ne miehet, jotka ovat saavuttaneet orgasmin G-pistettä stimuloimalla, kokevat sen usein voimakkaampana kuin peniksen stimulaation avulla koetun orgasmin.

– On hyvä tiedostaa, että miehen orgasmi ja ejakulaatio ovat kaksi eri asiaa. Yleensä ne tapahtuvat yhtäaikaisesti, mutta mies voi saada orgasmin myös ilman ejakulaatiota ja toisin päin. Toisinaan orgasmi ja ejakulaatio saattavat tulla eri aikaan, Lavikainen muistuttaa.

Naisen 10 orgasmia

Mutta millaisia orgasmeja nainen voi sitten saada? Seksuaaliterapeutti listasi kymmenen erilaista tapaa päästä nautinnon huipulle.

1. Klitorisorgasmi.  Klitoris on naisen sukuelimien herkin osa, jossa on tuhansia hermopäätteitä. Klitoris on suurimmilta osin piilossa, mutta sen näkyvästä päästä haarautuu jopa 10 senttimetriä pitkä osa. Sen kautta klitoris on yhteydessä moniin muihinkin orgasmeihin.

2. Kohdunkaulan orgasmi. Kohdunkaulan lähettyvillä on A-pisteeksikin kutsuttu herkkä alue. Se löytyy läheltä G-pistettä. Pitkä A-pisteen hierominen voi johtaa intensiiviseen orgasmiin.

– Alueen hierominen kosteuttaa hyvin emätintä ja tavallaan valmistaa kehoa seksiin, kliininen seksologi Alicia Sinclair  kertoi vuonna 2018 Popsugar-sivustolle.

Koska alue on varsin syvälle emättimessä, ei penis välttämättä yllä stimuloimaan sitä. Kohdunkaulan orgasmin saavuttaakseen kannattaa kokeilla erilaisia seksiasentoja tai seksileluja.

LUE LISÄÄ:  Oletko kuullut nautinnollisesta A-pisteestä? Näin löydät sen – ja saat entistä parempaa seksiä

3. G-piste-orgasmi. Naisen G-piste on emättimessä noin 3–5 senttimetrin syvyydessä sijaitseva alue, joka paisuu naisen kiihottuessa. Kaikki eivät koe tämän herkän alueen koskettamista mieluisana.

LUE LISÄÄ:  G-piste on vaikea löytää – viisi naista paljastaa omat keinonsa​​​​​​​

4. Anaaliorgasmi. Anaaliorgasmin voi kokea anaaliseksissä tai välineen avulla, mutta klitoris on siinä mukana.

– Klitoris on toivomusluun muotoinen ja monella naiselle klitoris jatkuu peräaukkoon asti. Anaaliorgasmit tapahtuvat epäsuoran G- ja A-pisteiden stimuloinnin kautta, vaginan ja peräsuolen välisen seinämän kautta, kliininen seksologi Alicia Sinclair  kertoi Popsugar-sivuston haastattelussa.

5. Ejakulointi eli “naisen siemensyöksy”, jossa virtsaputken seinämissä olevista Skenen rauhasista purkautuu kirkasta nestettä.  Ejakulointi voi tapahtua stimuloimalla klitorista tai G-pistettä.

LUE MYÖS:  Kiihottaako "squirttaaminen"? Miehet paljastavat ajatuksensa naisen ejakulaatiosta – "Aluksi pelkäsin hänen pissanneen"

6. Nänni- ja iho-orgasmit. Naisen rinnat ovat hyvin erogeeniset, jolloin orgasmin voi saada myös nänneihin kohdistuvan ärsykkeen kautta. Orgasmi on kuitenkin mahdollista saavuttaa muitakin kuin ilmeisimpiä kehon erogeenisiä alueita hyväilemällä.

7. Suuteluorgasmi. Suutelu on voimakkaasti vaikuttava, herkkä, intiimi ja tunnepitoinen tapahtuma. Stimulaation ohella pussailemalla saavutettuun orgasmiin liittyvät vahvasti tunteet ja mielikuvat.

8. U-piste-orgasmi. U-piste eli virstaputken suu on pieni, mutta sitäkin nautinnollisempi alue. Orgasmin voi saavuttaa painelemalla kevyesti virstaputken ympäriltä.

9. Coregasm eli orgasmi, joka tapahtuu urheillessa. Tämä orgasmi liittyy lihasten jännittämiseen. Kun verenkierto lisääntyy intiimialueilla, syntyy herkästi kiihottumisen tunne, joka voi voimistua erilaisia kuntoiluliikkeitä tehdessä. Urheiluorgasmin saavuttamiseen voi mahdollisesti liittyä myös mielihyvähormonien erittyminen liikkuessa.

Miten coregasmin käytännössä voi saavuttaa? Daily Starin mukaan paras kuntoiluliike tähän tarkoitukseen on niin kutsuttu "kapteenin tuoli". Liikkeessä pidät itseäsi ylhäällä käsinojien avulla niin, että jalat ovat vapaana alapuolellasi. Tästä nostat jalkasi rintaan tai 90 asteen kulmaan.

Erään Indianan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan 370 naista 530 tutkitusta oli kokenut treeniin liittyvää seksuaalista nautintoa tai orgasmin.

10. Orgasmi ajatuksen voimalla. "Aivoperäiset” orgasmit voivat tapahtua erilaisin tavoin: fantasioimalla, oikealla hengitystekniikalla tai esimerkiksi unen aikana. Yhteistä niillä on se, ettei niihin liity lainkaan fyysistä stimulaatiota.

– Vaikka koemme orgasmin saamisen fyysiset vaikutukset kehossamme, orgasmi on prosessi, joka tapahtuu aivoissa, seksiterapeutti Vanessa Marin selitti Huffington Postin haastattelussa viime vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja