Miksei kumppani halua nauttia seksistä tai edes yrittää saada orgasmia? Raati vastaa: "Harva piruuttaan tahtoo harrastaa kädenlämpöistä seksiä"

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Naisilla on synnynnäinen herkkyys tietynlaiseen orgasmiin, kertoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta. Orgasmia voi myös treenata, mutta voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Vaimo ei halua nauttia seksistä eikä yritäkään saada orgasmia, vaikka mitä olisin sen eteen valmis tekemään. Silloin harvoin, kun saa, se on pikainen 'nyhjäp*no' samalla kaavalla, ilman esileikkiä tai jälkihempeilyä. Mitä tämä tarkoittaa? Toinen mies?" kysyy nimimerkki ei voi edes puhua.

Näin raati vastasi

"Itseä ei huvita, koska eteeni ei tehdä sängyssä mitään, enkä ehdi tulla kuitenkaan, joten miksi vaivautua? Oman ajan vähyys lapsiarjessa vie myös halut. Ongelmat parisuhteessa ovat viimeinen naula halujen arkkuun."
– Nainen, 33, avioliitossa

"Onko tilanne aina ollut sama? Jos kyllä, yhtenä syynä voi olla seksiin liittyvä häpeä tai lukko. Kasvatus, kulttuuri, trauma, epäluottamus, aikamoinen kirjo syitä voi olla taustalla. Harva piruuttaan tahtoo harrastaa kädenlämpöistä seksiä."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"On varmaan niin paljon muuta mielessä, että seksi on jäänyt taka-alalle. Onko stressiä?  Oletko lähestynyt vaimoa muutoin kuin seksin merkeissä? Muistatko halata jne ilman, että se johtaa seksiin? Puhukaa asiasta!"
– Nainen, 36, avoliitossa

"On aivan turha alkaa arvailemaan vaimosi puolesta, syy voi olla mikä vaan. Kysy häneltä asiaa syyllistämättä, tivaamatta ja suoraan. Voit vaikuttaa vain omaan osuuteesi eli kerro omista ajatuksistasi ja tunteistasi siten, että haluatte löytää ratkaisuja."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Vaimo ei voi syttyä, jos et aidosti kysy, puhu ja halua ymmärtää. Ikävä sanoa, mutta vaimosi alkaa saamaan kyllä kiinnostusta muualta, jos et sinä sitä osoita. Puhumattomuus on viimeinen niitti, mitä voit suhteellesi tehdä."
– Nainen, vaimona jo 20v

"Onko vaimo tietoinen, että olisit valmis tekemään 'mitä vain' hänen nautintonsa eteen? Kukaan ei lue toisen ajatuksia. Jos ei suhteessa kommunikoida, kaikki toiminnot voivat urautua, ja lopulta saattaa lakata odottamasta nautinnon saamista ja hoitaa sen itsekseen."
– Nainen, 36, parisuhteessa

"Luultavasti et osaa koskettaa häntä sillä tavoin kuin hän toivoo. Lisäksi paine saada orgasmi voi olla liian iso, jolloin se ei ainakaan tule. Ethän painosta?"
– Nainen, 41, sinkku

"Itse en vain pidä seksistä enää. Se suoraan sanoen ällöttää. Kaiken muun parisuhteessa haluaisin, mutta en seksiä. Olen kohta 60 vuotta, ja mielestäni minun ei tarvitse enää haluta seksiä ja olen onnellinen, jos en joudu sitä harrastamaan."
– Nainen, 56, eronnut

"Miten hän kokee kroppansa? Saako hän sinulta viestiä, että on haluttava? Miten sinä huolehdit omasta haluttavuudestasi? Teetkö osasi arjen töistä?  Halailet ilman seksitarkoitusta? Näytät arvostuksesi hänelle? Huolehdit terveydestäsi ja olet siisti?"
– Nainen, 55, avoliitossa

"Tulee mieleen paljon vaihtoehtoja: kyllästyminen suhteeseen, vaimon epävarmuus omaa kehoaan tai ulkonäköään kohtaan, jonkin lääkityksen aiheuttama haluttomuus, masennus, stressi ym. Sinuna koittaisin varovasti jutella asiasta ja kysyä hänen kantaansa."
– Nainen, 36, sinkku

"Naisena sanoisin, että nainen tarvitsee enemmän aikaa lämmetäkseen ja myös rentoutuakseen. Kaikille se pikap*no ei vaan toimi. Naisen pitäisi saada aivotkin nautintotilaan, ja se ei monesti onnistu pikaisella. Eli kahdenkeskistä aikaa enemmän!"
– Nainen, 34, avoliitossa 13 vuotta

"Kehu ja kosketa, älä vaadi. Kysy, mistä hän nauttii."
–35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja