Voiko kumppania vaatia katsomaan omaa lempiohjelmaa? Miehet vastaavat

Aina pariskunnan televisiosarjamaku ei kohtaa, mutta täytyykö tässä asiassa tehdä kompromisseja? MTV Lifestyle otti selvää.

”Suosikkisarjani Salatut elämät palasi ruutuun ja nautin siitä, että saan katsoa niitä, mutta toivoisin että myös poikaystäväni näkisi sen vaivan, että istuisi seuranani sen puoli tuntia illassa. Hän kuitenkin ilmoitti tomerasti, ettei todellakaan aio katsoa ohjelmaa kanssani ja jää mieluummin omaan kotiinsa kuin tekisi tämän yhden asian vuokseni. Mitä teen? Onko todellakin kohtuutonta pyytää häntä katsomaan Salkkareita kanssani? Kyllähän minäkin katson Top Gearin hänen kanssaan, vaikken ohjelmasta niin välitä”, nimimerkki Pirkko kyselee.

”Kukapa mies Salkkareista välittäisi, onhan se tasoltaan vähän sitä sun tätä. Mutta jos nyt unohdetaan se niin, kohtuutonta se ei ole mutta olisiko asiallisempaa muodoilla pyyntö niin, että hän tulisi viettämään aikaa kanssasi eikä telkkarisarjan? Ohessa voit sitten enemmän tai vähemmän ovelasti laittaa töllön päälle ja alkaa katsomaan suosikkisarjaasi, jonka yhteydessä pyydät hänet viereesi. Kun katsot Top Gearia, niin oletko katsomassa sitä vai viettämässä aikaa poikaystäväsi kanssa?”
– Mies, 32, sinkku

"Dear P. Taalasmaa,
"unohda" koneellesi auki kuvia Salkkareiden nuoremmista (ja miksei vanhemmistakin) naisnäyttelijöistä ja varmista että poikaystäväsi näkee ne "vahingossa", niin alkaa Pihlajakadun tapahtumat kummasti kiinnostamaan. Cindy ei taida enää olla Salkkareissa, mutta siinä vaiheessa kun miespolo tämän tajuaa ovat juonenkäänteet käyneet jo liian mielenkiintoisiksi, eikä paluuta Top Gearin pariin enää ole."
– Mies, 31, sinkku

”Mielestäni kyseessä on kaksipiippunen juttu. Itse haluaisin katsoa lemppariohjelmani yksin varsinkin, jos toista ei kiinnosta ja tiedän sen. Istutaan vaikka sitten yhdessä takan luomassa loisteessa tai syödään ihanasti yhdessä iltapalaa... Jos poikaystäväsi on hiukan ihana, niin hän asettuu sohvalle vierellesi omasta halusta, koska tietää, että pitäisit siitä. Jos katselet Top Gearia omasta halusta ilman, että poikaystävä pyytäny, on se tietty hieno asia, mutta ei mielestäni silloin vaadi vastapalvelusta häneltä. EI ole kohtuutonta pyytää seuraksi, mutta ei myöskään saa suuttua, jos vastaus ei miellytä. Tuskin hän rakastaa sinua vähemmän, jos ei halua katsoa. Olen itse ollut samanlaisessa tilanteessa ja asetin itselleni tavoitteeksi, että yritän toisen mieliksi oppia katsomaan. Mieskin voi oppia. Keksikää yhteinen ohjelma – muu kuin edellä mainitut.”
– Mies, 46, sinkku

”Suhteessa olisi tietenkin hyväksi, jos toinen olisi jollain tasolla kiinnostunut toisen kiinnostuksen kohteista, tai ainakin valmis tietämään niistä jotain. Ei ole kohtuutonta pyytää poikaystävää katsomaan yhden jakson Salattuja elämiä kanssasi. Useammin jakson katsomaan joutuminen sen sijaan on täysin kohtuuton vaatimus ja on myös täysin ymmärrettävää, että hän ei halua tulla luoksesi, jos itse haluat katsoa Salattuja elämiä. Miksi haluaisi?”
– Mies, 35, avoliitossa

"Poikaystäväsi on oikeassa. Ei sellaista sarjaa pitäisi kenenkään joutua katsomaan väkisin. Top Gear on sentään laatuohjelma. Viettäkää se puolituntinen jossain muussa välissä jotenkin muuten. Ei sellaisesta "laatuajasta" nauti kumpikaan, jos toinen on siinä vastentahtoisesti."
– Mies, 35, naimisissa

"On kohtuutonta vaatia katsomaan sellaista ohjelmaa joka ei kiinnosta yhtään. Tämä pätee parisuhteessa kumpaakin osapuolta. Jos ei löydy sellaista ohjelmaa, joka kiinnostaa kumpaakin niin keksikää sitten jotain muuta yhteistä tekemistä." 
– Mies, 36, naimisissa

"Parahin Pirkko,
ei tietenkään ole kohtuutonta pyytää toista katsomaan suosikkisarjaansa, mutta ilmeisesti pidätte hieman eri asioista poikaystäväsi kanssa. Telkkarin katselun sijaan voisitte keksiä jotain muuta yhteistä tekemistä, jos sellaista ohjelmaa ei löydy, joka molempia miellyttäisi.

Ei sinunkaan tarvitse katsoa Top Gearia, jollet ole siitä oikeasti kiinnostunut. En tunne yhtäkään tyttöä/naista joka sitä katsoisi, enkä ikimaailmassa ketään pakottaisi sitä katsomaan. Ja yksi jakso Top Gearia kuitenkin kestää muistaakseni 60 minuuttia, joka tupla tohon salkkarikestoon.

Hyvän parisuhteen pitäisi kyllä kestää pienet rypyt kiinnostuksen aiheissa, olivatpa ne sitten öljyisiä moottorijuttuja tai saippuasarjoja."
– Mies, 31, sinkku

"Hyvä Pirkko: Parisuhteessa joutuu välillä tekemään kompromisseja puoleen ja toiseen.Kysy onko poikaystävä valmis siihen? ja onko se nyt niin paha jos teillä on erillainen sarjamaku."
– Mies, 44, naimisissa.

"Eihän pyytäminen ikinä ole kohtuutonta, mutta täytyy myös muistaa, että ei voi loukkaantua, jos joku ei halua katsoa jotain typerää televisiosarjaa ja jää mielummin kotiin. Ehkä kannattaisi kokeilla houkutella poikaystävääsi muilla keinoin luoksesi kuin Salkkareilla."
– Mies, 28, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat