Voiko ikääntynyttä ihoa korjata? Plastiikkakirurgi vastaa

Sanotaan, että ihmisen todellisen iän näkee hänen kaulastaan ja käsistään. Auttaako edes plastiikkakirurgia häivyttämään ikääntymisen merkkejä iholta?

– Kämmenselkää, missä ihmisen ihon ikä näkyy, voidaan hoitaa rasvansiirrolla tai mesoterapialla, plastiikkakirurgi Timo Pakkanen Sairaala Siluetista sanoo.

– Mesoterapiassa ihon sisään viedään pienten neulojen avulla lääkeaineita. Aineet voimistavat ohutta ja heikentynyttä, valovaurioitunutta ihoa. Kaikkein paras täyteaine on kuitenkin oma rasva, sillä se on elimistön oma aine ja sopii näin hyvin ihonalaiskudokseen.

Kaulan ihon löysyyden poistoon kaikkein paras tai ainakin tehokkain tapa on Pakkasen mukaan kasvo-kaulaleikkaus, jolla saadaan isoin löysyys pois. Muitakin keinoja tosin on.

– Yksi toimenpide on kaulan lihasten vaimentaminen botuliinilla. Jos vaikka kaulalihas on tarttunut ihoon, niin sillä voidaan sitä hoitaa. Kaulankin ihoon käytetään mesoterapiaa, mutta puhdasta löysyyttä voidaan poistaa vain leikkaushoidolla.

– Ikääntyessä tullutta raajojen ihon löysyyttä voidaan korjata poistamalla ihoylimäärä. Mutta silloin leikkauksesta jää arpi, joten kannattaa miettiä, kumpi on järkevämp vaihtoehto, pieni ihon löysyys vai arvet, jotka näkyvät, Pakkanen pohtii.

Laseria ja voimavalohoitoa

Pakkanen mainitsee ihokorjausmenetelmänä myös laserhoidon ja valovoimahoidon.

– Samoin laserhoidolla voidaan hoitaa valovauriota. Laserhoidossa käytetään vain yhtä aallonpituutta. Laserilla voidaan tehdä ihon alle kohdistuvia hoitoja, voidaan ihon sisäisesti hävittää verisuonia rikkomatta ihon pintaa, tai sitten voidaan tehdä laserihokuorintaa, jossa hävitetään ihon pintasolukkoa, joka uusiuduttuaan tasoittaa ja ”nuorentaa” ihon pintaa.

– Voimavalohoidossa taas voidaan tietyllä aallonpituusalueella, valospektrillä hoitaa tiettyjä asioita ihossa. Valon aallonpituuden mukaan hoito voidaan suunnata esimerkiksi ruskeille läiskille eli liikapigmentaatiolle tai punaiselle alueelle, josta häivytetään pintaverisuonistoa, Pakkanen kertoo.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja