Mainos

Vilja Eerikan jutun syyttäjä: "Lastensuojelun toiminta perattava perinpohjaisesti"

Vilja Eerikan tapauksen syyttäjä Eija Velitski on tyytyväinen kahteen elinkautistuomioon. - Katsosin, että tuolla tekotavalla varmasti jokainen ymmärtää, ettei lopputulos voi olla mitään muuta kuin tää lapsen kuolema, syyttäjä sanoo.Hänen mukaan tapaus on perattava myös lastensuojelun toimien osalta.

Elinkautiseen tuomittiin Vilja Eerikan isä Touko Tarkki ja tämän naisystävä Sirpa Laamanen.

Tänään selvisi, että viime vuoden äitien päivänä kuolleen 8-vuotiaan tytön tapaus etenee todennäköisesti hovioikeuden käsittelyyn. Ainakin Laamanen aikoo ilmoittaa tyytymättömyydestän murhatuomioon.

Oikeus: "Vakaasti harkiten"

Sidottu ja pressuun kääritty pikkutyttö tukehtui vuosi sitten äitienpäivänä. Käräjäoikeus katsoi, että teko on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla tai julmalla tavalla. Kuoleminen on aiheuttanut lapselle erityisen suurta fyysistä ja henkistä kärsimystä, käräjäoikeus totesi.

- Lapsi on ollut täysin puolustuskyvytön häneen jo aikaisemmin pitkän aikaa kohdistetun väkivallan ja alistamisen vuoksi ja kun kaksi aikuista on yksituumaisesti kohdistanut häneen väkivaltaa, käräjäoikeus totesi..

Kuoleminen kesti tunteja.

Laamasen asianajaja Timo Kallio kertoo, että puolustuksen näkökulmasta kyseessä oli törkeä pahoinpitely ja kuolemantuottamus, eikä käräjäoikeuden syyksilukema murha. Tarkoitus on hakea rajaa hovioikeudesta tahallisen henkirikoksen ja tuottamuksellisen teon välille.Käräjäoikeudessa parivaljakko myönsi teon, mutta kiisti murhan.

Kallion mukaan Laamanen oli ollut elinkautisesta kuullessaan kovin murheissaan.

Syyttäjä: "Ei yllätys"

-Itse lähdin syyttämään murhasta. En edes harkinnut muuta. Minulle ei ollut yllätys, että tällä tekotavalla päädytään tällaiseen lopputulokseen, Velitski sanoi.

Lastensuojelun toiminta tapauksessa on Velitskin pyynnöstä poliisitutkinnassa. Vilja Eerikasta oli tehty kaikkiaan yksitoista lastensuojeluilmoitusta.

- Henkilökohtaisesti minua tässä koskettaa se, että kun syyskuusta 2011 lähdetään tekemään lastensuojeluilmoituksia ja niitä tehdään aina sinne tytön kuolemaan asti ja mitään sellaista viranomaistoimintaa tänä aikana ei ole ollut, että tää tytön henki olisi voitu pelastaa. Tässä vaiheessa ei voi muuta kuin ihmetellä.

Velitskin mukaan myös tämä puoli on tutkittava perin pohjin.

Katso grafiikasta tapauksen vaiheita (klikkaa suuremmaksi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.