Mainos

Vilja Eerikan murha: Äidille korvausta kolmasosa vaaditusta

Helsingin käräjäoikeus määräsi murhatun Vilja Eerikan äidille kärsimyskorvauksia vain murto-osan tämän vaatimasta summasta. Oikeudessa äiti oli vaatinut yhteensä 40000 euron korvauksia, mutta oikeus langetti niitä lopulta 15000 euroa.

Velipuoli oli vaatinut 30000 euron korvausta kärsimyksestään, mutta oikeus katsoi oikeaksi 10000 euroa.

Lisäksi tuomitut joutuvat maksamaan hautakivestä 2000 euroa

Helsingin käräjäoikeus langetti Vilja Eerikan murhanneelle isälle Touko Tarkille ja tämän naisystävälle Sirpa Laamaselle elinkautiset vankeustuomiot. 8-vuotias tyttö tukehdutettiin vuosi sitten äitienpäivänä.

- Lapsen äiti on asunut heinäkuusta 2010 saakka erossa tyttärestään ja tavannut häntä noin kerran kahdessa viikossa. Lapsi on tavannut velipuoltaan noin kerran kolmessa viikossa, oikeus perusteli korvauksia.

Suhde äitiin ja velipuoleen on ollut läheinen, mutta käräjäoikeus arvioi, että pitkään erillään asuneiden perheenjäsenten kohdalla suhde ei yleensä ole läheisyydeltään samanlainen kuin sellaisessa perheessä, jossa perheenjäsenet asuvat yhdessä ja ovat koko ajan tekemisissä toistensa kanssa.

Henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan suositusten mukaan korvausasteikko lapsen kuolemasta läheiselle aiheutuneesta kärsimyksessä on vanhempien osalta 2.000 - 10.000 euroa ja sisaruksen osalta 1.000 - 7.000 euroa.

- Kuoleman aiheuttanut rikos on ollut poikkeuksellisen julma ja tekotapa on ollut omiaan aiheuttamaan uhrin läheisille poikkeuksellisen suurta kärsimystä. Sen vuoksi käräjäoikeus on poikennut suosituksesta ja määrännyt surmansa saaneen läheisille korvausasteikon ylittävät korvaukset, äidille 15.000 euroa ja velipuolelle 10.000 euroa, oikeus totesi.

Tarkkia puolustaneen asianajaja Jarkko Jaatelan palkkio oli 4600 e ja Laamasen asianajajan Timo Kallion matkakuluineen 11 400 e. Valtio maksaa juristikulut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.