Mainos

Vilja Eerikan murhasta elinkautiset

Helsingin käräjäoikeus on langettanut 8-vuotiaan Vilja Eerikan murhasta Touko Päiviö Tarkille ja Sirpa Helena Laamaselle elinkautiset vankeustuomiot. Oikeus katsoi julman teon murhaksi.

Sidottu ja pressuun kääritty tyttö tukehtui vuosi sitten äitienpäivänä. Tarkki oli lapsen isä ja Laamanen Tarkin naisystävä.

Käräjäoikeus katsoi, että teko on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

- Kuoleminen on aiheuttanut lapselle erityisen suurta fyysistä ja henkistä kärsimystä, käräjäoikeus totesi.

- Vastaajat ovat olleet koko ajan samassa huoneessa lähellä lasta tutkimatta lähemmin hänen tilaansa ja auttamatta häntä tai helpottamatta hänen oloaan, vaikka häntä kohtaan on menetelty erittäin suurta kärsimystä aiheuttavalla tavalla. Toisena tekijänä on ollut lapsen isä, mikä on ollut omiaan lisäämään lapsen henkistä hätää ja kärsimystä tilanteessa.

- Lapsi on ollut täysin puolustuskyvytön häneen jo aikaisemmin pitkän aikaa kohdistetun väkivallan ja alistamisen vuoksi ja kun kaksi aikuista on yksituumaisesti kohdistanut häneen väkivaltaa.

"Erittäin suurta kärsimystä"

- Lapsi ei sitomisen jälkeen todennäköisesti ole pystynyt puhumalla pyytämään apua ja kertomaan tilastaan vaan ainoastaan ääntelemään epämääräisesti.

- Lapselle on aiheutettu erittäin suurta kärsimystä sitomalla hänet niin, että hän on kuollut tukehtumalla hitaasti useiden tuntien aikana, oikeus totesi.

- Sidonnan laatu ja sen lisääminen useiden tuntien ajanjakson aikana ilmentää vakaata harkintaa. Teko on tehty vakaasti harkiten.

Mielentilatutkimuksessa tuomitut oli todettu syyntakeisiksi.

- Mielentilatutkimusten tulokset osoittavat, että vastaajien yleisessä käsityskyvyssä ei ole sellaisia puutteita, etteivät he olisi pystyneet käsittämään, että hengitysteiden tukkiminen varsin todennäköisesti johtaa uhrin kuolemaan.

- Vastaajien on täytynyt käsittää, että heidän menettelynsä lapsen hengitysteiden tukkimiseksi ja mekaanisen hengityksen estämiseksi johtaa varsin todennäköisesti lapsen kuolemaan.

Oikeudessa parivaljakko oli myöntänyt teon, mutta kiisti murhan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.