Mainos

Syyttäjä: 8-vuotiaan tytön elämä täynnä tuskaa

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski kuvaili käräjäoikeudessa murhatun 8-vuotiaan Vilja Eerikan elämää karmivilla yksityiskohdilla.

Velitski kertoi, että tyttöön kohdistui lastensuojelutoimia siitä lähtien kun tämä oli kuuden kuukauden ikäinen. Tyttö asui äitinsä luona kesään 2010 asti, jolloin hänet otettiin kiireellisesti huostaan ja sijoitettiin isänsä luokse.

Tytön isä asui 33 neliön asunnossa, jossa eli myös äitipuoli, jota syytetään niin ikään murhasta. Nainen esiintyi ranskalais-marokkolaisena aivokirurgina.

Velitskin mukaan naisen kertomaan henkilöllisyyteen uskoivat tytön isä, tytön omaiset ja sosiaaliviranomaiset.

– Olisi tarvittu vain yksi puhelu poliisille, niin äitipuolen oikea henkilöllisyys olisi selvinnyt. Sitä ei tehty, Velitski sanoi käräjäoikeudessa.

Äitipuolen omat lapset oli otettu huostaan aiemmin.

Pakkosyöttöä ja juoksuttamista

Isänsä luona tyttöä rääkättiin monin eri tavoin, eikä väkivaltaisimpia yksityiskohtia tässä jutussa mainita. Kyse oli isän ja äitipuolen käyttämistä väkivaltaisista kasvatusmenetelmistä.

Äitipuoli ja isä syyttivät tyttöä myös vaatteidensa leikkelystä ja äitipuolen korujen varastamisesta. Syyttäjän mukaan 8-vuotias lapsi ei pysty leikkelemään vaatteita sillä tavalla kuin lapsen vaatteita oli leikelty. Varastetuiksi väitetyt korut löytyivät asunnosta sellaisesta paikasta, johon pikkulapsi ei ylety.

Vilja Eerika joutui päivittäin kävelemään kouluun, jonne oli matkaa neljä kilometriä.

Tyttö myös pakotettiin syömään. Joskus pakkosyöttäminen päättyi vasta, kun tyttö oksensi.

Sen jälkeen hän joutui syömään lisää. Isä ja äitipuoli ottivat tytölle annetuista rangaistuksista kuvia, joita näytettiin oikeussalissa. Lisäksi näytettiin videotallennetta tytön pahoinpitelystä.

Äitipuoli ja isä sanoivat tytölle, että tämä oli läski. Rangaistukseksi 8-vuotias tyttö laitettiin pihalle juoksemaan tunniksi.

Tyttöä ei myöskään päästetty aina vessaan. Tämän takia tyttö kävi tarpeillaan pihalla.

Velitskin mukaan tyttö selvisi rääkkäyksestä pakenemalla fantasiamaailmaan.

Tytöstä löytyi kuoleman jälkeen 89 ulkoista väkivallan merkkiä. Hän kuoli voimakkaan stressireaktion seurauksena ja tukehtumiseen.

Kuolemaa tyttö teki useita tunteja. Tytöllä oli päässään prinsessatiara.

Katso Päivi Hannulan juttu (Kymmenen uutiset 5.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.