Mainos

Viisi asiaa, joita suret koko loppuelämäsi – älä tee valintoja, joita joudut katumaan

Kuolevien parissa työskennellyt mies paljastaa, mitä asioita ihmiset katuvat elämänsä ehtoopuolella eniten. Nämä kohdat voivat ohjata sinua oikeiden valintojen pariin. 

Kolumbian yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan teemme keskimäärin 70 päätöstä joka ikinen päivä; mitä ostamme ruokakaupasta, mitä reittiä kävelemme kotiin ja mitä työpaikkaa ryhdymme tavoittelemaan. Useimmat päätökset ovat arkipäiväisiä, mutta osa niin tärkeitä, että ne voivat jäädä vaivaamaan meitä koko loppuelämämme ajan.  

Pitkän uran saattohoidossa olleiden ihmisten parissa työskennelleellä Bronnie Warenilla on ollut tapana kysyä hoidossa olleilta ihmisiltä, mitä asioita he ovat jääneet katumaan elämässään eniten. Miehen mukaan on olemassa asioita, jotka toistuvat ihmisten suusta kerta toisensa jälkeen.

Nämä asiat tiedostamalla voit varmistaa, että teet elämässäsi valintoja, joita sinun ei tarvitse jäädä katumaan. 

1. Asioiden tekeminen muiden, ei oman mielen mukaan

Kun päätöksiä tehdään sen perusteella, mitä muut ihmiset ajattelevat, voidaan päätyä erittäin huonoon lopputulokseen. Osa ihmisistä katuu Warenin mukaan paineen alla tehtyä väärää uravalintaa, jossa vanhempien hyväksyntä tai arvostus menivät intohimon edelle. Tämä vaarantaa kykysi pysyä uskollisena itsellesi ja sille, mikä sinusta tuntuu hyvältä.

2. Työnteko, joka oli pois rakkaimmiltasi

Kova työnteko on hyvä tapa vaikuttaa maailman menoon, oppia, kasvaa ja joskus jopa löytää onni. Ongelmia alkaa kuitenkin ilmetä, kun työt tehdään läheisten ihmisten kustannuksella.

Ironista kyllä, teemme usein töitä ansaitaksemme rahaa tajuamatta sitä, että ihmiset arvostavat usein seuraa enemmän kuin rahaa. Tärkeintä olisi löytää tasapaino rakastamiesi ihmisten ja työnteon välille. Muuten saatat joutua katumaan, ettet valinnut näistä kahdesta ensimmäistä vaihtoehtoa.

3. Omien tunteiden ja ajatusten salailu

Moni meistä on oppinut jo lapsuudessa, että tunteet tulee pitää hallinnassa. Tämä toimii yleensä aluksi, mutta tunteiden kasautuessa ne voivat purkautua hyvinkin epätoivotulla tavalla. Paras mitä voit tehdä, on näyttää tunteet avoimesti.

Vaikka alku olisikin tuskallinen, se pakottaa meidät olemaan rehellisiä ja avoimia. Pahimmassa tapauksessa tunteiden ja oman mielipiteen salailu voi estää sinua saavuttamasta tavoitettasi.

4. Kiireen vuoksi kuihtuneet ystävyyssuhteet

Kun teot ja ajatukset rutinoituvat, on helppo unohtaa, kuinka tärkeitä ympärilläsi olevat ihmiset sinulle oikein ovatkaan.

Vanhat ystävät ovat usein niitä, jotka putoavat kelkasta ensimmäisenä, kun kiireinen arki alkaa painaa päälle. Tämä on valitettavaa, sillä ystävien kanssa vietetty aika on tutkitusti parasta lääkettä stressiin. Läheiset ystävät antavat sinulle energiaa, tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, joita kukaan muu ei voi elämääsi tuoda. Tämä kannattaa muistaa.

5. Ei antanut itselle lupaa olla onnellinen

Kun elämä on päättymässä, kaikki vaikeudet joita olet kohdannut, tuntuvat vähäpätöisiltä verrattuna kaikkiin hyviin muistoihin. Valitettavasti useimmat ihmiset ymmärtävät aivan liian myöhään, että onni on todella ollut koko ajan omissa käsissämme. 

Onnellisuus, hymyily ja nauru voivat joskus tuottaa vaikeuksia, mutta voit olla varma siitä, että jokainen ilon hetki on myöhemmin kaiken sen vaivan arvoinen.

Lähde: Huffingtonpost 

***

1:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.