Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe tulistui haastattelussa – "Antaa heidän tehdä, mitä haluavat"

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe tulistui Sport-Expressin haastattelussa, kun häneltä kysyttiin kansainvälisen hiihtoliiton FISin tekemistä muutoksista hiihtokalenteriin. Venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita ei nähdä ensi kaudella mukana kansainvälisissä kisoissa.

FIS vahvisti tiistaina, että se siirtää ensi tammikuulle Milanoon kaavaillut maailmancupin sprinttihiihdot Livignoon. Tämän taustalla on energian korkeat hinnat. Milanossa tekolumen luominen olisi erityisen kallista. Venäjän hiihtopomo Välbeltä kysyttiin kantaa asiaan.

– En ajattele sitä ollenkaan. Minua ei kiinnosta, missä se järjestetään, enkä seuraa, mitä kansainvälisellä tasolla tapahtuu. Antaa heidän tehdä, mitä haluavat. Minua ei kiinnosta tämä millään tasolla, Välbe totesi.

Välbe oli myös muutamaa viikkoa takaperin otsikoissa, kun hän oli todennut, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat urheilijat voisivat kilpailla omissa kilpailuissaan. 

– Minulle ei tarvitse kertoa, että pitäisi olla suvaitsevainen heitä kohtaan. Jos haluaa olla suvaitsevainen heitä kohtaan, niin tehkää heille omat olympialaiset ja antakaa heidän kilpailla keskenään, Välbe ehdotti Komsomolskaja Pravdan haastattelussa.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 25. marraskuuta Rukalla.



Lue myös:

    Uusimmat