Jelena Välbeltä pöyristyttävä ehdotus huippu-urheiluun – "Minulle ei tarvitse kertoa, että pitäisi olla suvaitsevainen heitä kohtaan"

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe ehdotti Komsomolskaja Pravdan haastattelussa, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat urheilijat voisivat kilpailla omissa kilpailuissaan.

Venäjän hiihtopomo Välbe herätti jälleen tunteita tuoreella ulostulollaan. Välben mielestä seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien urheilijoiden pitäisi kilpailla omissa kilpailuissaan.

– Kolmen lapsen äitinä ja kahden lapsenlapsen isoäitinä en tule koskaan ymmärtämään seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. En halua ymmärtää sitä. Minua ei tarvitse pakottaa tähän tai kertoa minulle, että minun pitäisi olla suvaitseva heitä kohtaan, Välbe sanoi. 

– Jos haluaa olla suvaitsevainen heitä kohtaan, niin tehkää heille omat olympialaiset ja antakaa heidän kilpailla keskenään, Välbe jatkoi.

Välbe kertoi myös kantansa transseksuaalisiin urheilijoihin. 

– Hirveää, Välbe totesi.

NRK tavoitti uransa jo päättäneen maastohiihdon olympiavoittajan sekä maailmanmestarin Astrid Uhrenholdt Jacobsenin, joka oli aiemmin kertonut rakastavansa samaa sukupuolta olevaa henkilöä. Norjalainen on kansainvälisen olympiakomitean KOK:n jäsen.

– Otan etäisyyttä kaikkiin hänen väitteisiin, Uhrenholdt Jacobsen sanoi. 

Uhrenholdt Jacobsen kertoi myös, että KOK:n kuudes perusperiaate ei hyväksy minkäänlaista syrjintää ja siihen sisältyy tietenkin syrjintä seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

– Ja kun tullaan transurheilijoihin, eli T-kirjaimeen LGBT:ssä (HLBT:ssä), KOK:ssa on tehty perusteellista työtä tämän suhteen, Uhrenholdt Jacobsen totesi.

Vladimir Putin allekirjoitti vuonna 2013 lain, joka kielsi "homoseksuaalisen propagandan" alaikäisten edessä. Venäjällä on nyt ollut käsittelyssä lain tiukennus, jonka myötä "homoseksuaalisen propagandan" käyttämisestä tulisi rangaistavaa myös aikuisten keskuudessa.


Lue myös:

    Uusimmat