Paljastus: Therese Johaugin ja hiihtotähtien kostealla illalla odottamaton seuraus – "Yksi tytöistä oli hurjana"

Norjan maastohiihtolegenda Therese Johaug paljasti tuoreessa "Hele historien" -kirjassaan, että vuoden 2011 MM-kisojen jälkeiset juhlat veivät oslolaiselta baarilta alkoholiluvat.

Norjan naisten joukkue oli loistavassa vireessä kotikisoissaan Holmenkollenilla 2011. Se keräsi neljä kultaa, yhden hopean ja kaksi pronssia, kun edellisissä kisoissa saldona oli ollut vain yksi hopeinen mitali. Johaug, Marit Björgen, Kristin Störmer Steira ja jo edesmennyt Vibeke Skofterud toivat viestissä Norjalle maailmanmestaruuden.

Johaug voitti ensimmäisen henkilökohtaisen MM-kultansa kisojen päätöspäivänä. Voitto tuli 30 kilometrille ylivoimaiseen tapaan, eroa toiseksi tulleeseen Björgeniinkertyi 44 sekuntia ja kolmanneksi hiihtäneeseen Puolan Justyna Kowalczykiin reilut puolitoista minuuttia.

Voiton jälkeen oli juhlinnan aika. Hiihtoväki suuntasi Solli plass -aukiolla sijaitsevaan La Belle Sole -ravintolaan. Johaug oli tuolloin 21-vuotias ja hän joutui VG:n mukaan näyttämään henkilöllisyystodistustaan päästäkseen sisällä. Meno ravintolassa yltyi Johaugin mukaan todella villiksi.

– Se meni niin hurjaksi, että baari oli suljettuna kahden viikon ajan alkoholiluvan rikkomisesta, Johaug kirjoitti.

Yksi hiihtäjistä oli oksentanut sen jälkeen juotuaan liikaa. Ravintolan rikkomus johtui siitä, että se oli tarjoillut urheilijalle liikaa.

– Mutta minä onnistuin ensin tanssimaan itseni iltaan kultamekkoni kanssa, Johaug jatkoi.

Dagbladet kysyi Johaugilta, että onko hän oksentanut urheilija.

– Ei, se en ollut minä. Sen voin vahvistaa. Ne olivat todella hyvät hipat. Me juhlimme ja nautimme. Me ansaitsimme sen, Johaug sanoi.

La Belle Sole -ravintolan omistaja Bo Vivike vahvisti baarin menettäneen alkoholilupansa juhlien seurauksena.

– Hahah, se on totta. Yksi tytöistä oli hurjana. Se oli ratkaisevaa luvan menettämisen kohdalla. Se oli meille kallis juhla, Vivike kertoi Dagbladetille.

– Muistan, että meidän piti puijata yhtä tyttöä (oksentanut hiihtäjä) menemään ulos takakautta tarkastajien välttämiseksi, mutta se oli liian myöhäistä. Uskon, että se oli luonnollista ja fyysinen reaktio hiihtoladulla voitetun MM-kullan jälkeen, Vivike päätti.

Lue myös:

    Uusimmat