Therese Johaug paljasti valehdelleensa dopingpannansa jälkeen – "Ehkä on aika tunnustaa"

Therese Johaug kertoi tuoreessa "Hele historien" -kirjassaan, että hän valehteli tavoitteistaan Seefeldin vuoden 2019 MM-kisojen alla. Johaug oli vapautunut tuoksi kaudeksi 18 kuukauden dopingpannasta.

Norjalaiselta jäi ennen Seefeldin MM-kisoja väliin vuoden 2017 MM-kilpailut sekä vuoden 2018 olympialaiset dopingpannan takia. Johaug oli ennen Seefeldiä voittanut 11 maailmancupin osakilpailua, joten hänen odotettiin lähtevän arvokisoihin kovin tavoittein.

– Minulla on unelma yksittäisestä MM-mitalista. Jos selviän siitä, on se enemmän kuin tarpeeksi minulle, Johaug sanoi ennen ensimmäistä kisamatkaa.

Ulostulo sai runsaasti reaktioita hiihtoväeltä. Expressenin kolumnisti Tomas Pettersson kirjoitti tuolloin tekstin, jonka otsikossa kysyttiin, että miksi istut siinä ja valehtelet Therese? Kolumnissa todettiin, että kukaan ei usko sanaakaan norjalaisen puheesta.

– En istu tässä ja valehtele, Johaug oli sanonut seuraavassa lehdistötilaisuudessa, kun häneltä kysyttiin Petterssonin kolumnista.

Kolmea vuotta myöhemmin totuus on nyt tullut julki. Johaug myönsi kirjassaan, että hän valehteli lehdistötilaisuudessa.

– Ehkä on aika tunnustaa, minä tein sen. Olin voittanut kaikki normaalimatkat, joihin olin osallistunut sillä kaudella. Sitä paitsi minulla ja Karsteinilla (Johaugin veli) oli sopimus. Totta kai kulta oli tavoitteena. Tomas Pettersson oli oikeassa. Halusin sen kultamitalin, Johaug kertoi kirjassaan.

Johaug kertoi tarkemmin tapahtuneesta kirjansa julkistamistilaisuudessa viime perjantaina. Häntä provosoi se, kun ihmiset luulevat, että MM-kisoihin mennään vain hakemaan kultaa.

– Sanoin siksi lehdistötilaisuuksissa, koska halusin alentaa itselleni asettamiani odotuksia, Johaug sanoi.

Pettersson on iloinen, että hän oli ollut asian suhteen oikeassa.

– En koskaan epäillyt, että olinko oikeassa, mutta se on silti mukavaa saada vastaus paperisena. Therese saa tästä kunnoitusta, koska hän kertoi totuuden ja uskalsi myöntää valehdelleensa, Pettersson totesi.

Lue myös:

    Uusimmat