Venäläistähti Veronika Stepanova naureskelee suomalaismedialle – nämä otsikot olivat liikaa

Maastohiihdon venäläinen olympiavoittaja Veronika Stepanova avautui Instagramissa suomalaismedioiden uutisoinnista. 

Tapauksen taustalla on 21-vuotiaan Stepanovan aiemmin jakama kuva, jossa hän poseeraa noin 160 euron (10 000 ruplaa) palkinnon kanssa. Kisan voittajalle on jaettu tuplasumma ja kolmannelle 120 euron (7 500 ruplan) palkinto. Kyse ei ollut Stepanovan mukaan varsinaisesta kilpailusta, vaan ainoastaan harjoituskisasta.

Sen voitti Natalja Neprjajeva ja kolmanneksi hiihti Alena Baranova. Venäläismedia Championat oli raportoinut maajoukkueen harjoituksien yhteydessä järjestetystä kilpailusta. 

Katso videolta: Iivo Niskanen kommentoi painokkaasti Venäjän pannaa. Juttu jatkuu alla.

– Suomalaiset iltapäivälehdet olivat yhtäkkiä huolissaan palkintorahojeni koosta. On liian hauskaa olla vastaamatta. Kuva näyttää 163 euron (10 000 ruplaa) lahjakortin "avoimista harjoituksista". Kyse ei ollut siis Venäjän cupin kisasta tai kansallisista mestaruuskisoista. Jos te suomalaiset tienaatte enemmän kuin tuon tunnissa, niin teillä on kunnioitukseni, Stepanova latasi.

– Yksi asia, josta en todellakaan valita, on tänä vuonna saamani palkintorahat. Kaikki on kunnossa osaltani. Muuten, Lapin Muoniossa vuosi sitten, jos en väärin muista, jaettiin paikalliset matkamuistot. Kenellekään ei tuolloin tullut mieleen kirjoittaa siitä, että kyse olisi Suomen hiihdon talouskriisistä, Stepanova jatkoi.

Venäläisurheilijat ovat olleet suljettuna kansainvälisistä kilpailuista viime keväästä lähtien. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS jatkoi vastikään venäläisten pannaa.

Katso alta Veronika Stepanovan julkaisut. 

Lue myös:

    Uusimmat