Veijo Hietala: Tämä tv-ohjelma katsotuin kaikissa ikäryhmissä

Mikä televisiossa kiinnostaa? 27:01

Mediatutkija Veijo Hietala kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, että vaikka saippuasarjat eivät ole katsotuimpien tv-ohjelmien joukossa, yksi niistä on kuitenkin ylitse muiden.

Salatut elämät on kuin itsenäisyyspäivän vastaanotto, sanoo filosofian tohtori ja mediatutkija Veijo Hietala.

– Se yhdistää kyllä koko kansaa. Kaikissa ikäryhmissä Salatut elämät esiintyy kahdenkymmenen katsotuimman (tv-ohjelman) joukossa, paitsi yli 65-vuotiailla miehillä, Hietala sanoi lähetyksessä.

Yllättäen saippuasarjat yleisesti eivät kuitenkaan yllä katsotuimpien ohjelmien joukkoon. Hietala kertoo yllättyneensä tiedosta.

 – Luulin ja kuvittelin aikaisemmin, aina kun ihmisten kanssa juttelin, (että) esimerkiksi juuri Kauniita ja rohkeita ja tämän tyyppisiä saippuasarjoja ihmiset katsovat, myöskin vanhemmat ihmiset. Mutta ei ainakaan valitettavasti Kauniit ja rohkeatkaan esiinny enää kahdenkymmenen katsotuimman joukossa oikein minkään ikäryhmän keskuudessa.

Yhdistäviä televisiokokemuksia aiempaa vähemmän

Vaikka Salatut elämät tuo kansan yhteen television äärelle, ei televisiossa enää ole niin paljon koko kansakuntaa yhdistäviä ohjelmia suuren tarjonnan takia.

– Suuret urheilutapahtumat on semmoisia, jotka nyt yhdistävät koko kansakuntaa ja tietysti tämä legendaarinen itsenäisyyspäivän vastaanotto – jota kaikki vuodesta toiseen ihmettelevät, että miten se voi vetää puolet Suomen väestä suurin piirtein tv:n ääreen. Ehkä muutamien kokemusten merkitys sitten vahvistuu sen takia, että on niin vähän niitä suuria yhteisiä kokemuksia.

Miksi Hietalan mielestä monet kertovat katsovansa vain uutisia ja dokumentteja, vaikka katsojaluvut kertovat muuta? Minkälaisista ohjelmista mediatutkija itse pitää? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat