Varoitus mieslukijoille! Suomalaisnainen kertoo blogissaan synnytyksestä kaiken, mitä muut jättävät kertomatta

Suomalaisnaisen rehellinen blogipostaus avautuu kaikista raskauteen liittyvistä asioista. Myös niistä, joista ei yleensä kehdata puhua ääneen.  

Primebody -nimistä blogia pitävä suomalaisnainenkertoo avoimesti raskaudesta, synnytyksestä ja synnytyksen jälkeisestä elämästä. Kolmatta lastaan odottava Umppu todella tietää, mistä puhuu. Hän kertoo jokaisen raskauden muuttaneen häntä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

– Nämä mitkään asiat eivät ole millään tapaa noloja, vaan yleisiä asioita. Näistä ei puhuta, eikä näistä varoitella missään. Miksi? Koska naiset häpeää näitä asioita, joka on mun mielestä ihan turhaa, nainen kirjoittaa.

Blogitekstin alussa hän varoittaa miehiä leikkisästi tekstin sisällön rehellisyydestä.  

"Jopa suihkussa käynti aiheutti kipua"

Yllättävät kiputilat ovat äidin hyvin yleisiä niin raskauden aikana kuin synnytyksenkin jälkeen. Naisen mukaan jokaisen lasta suunnittelevan olisi hyvä varautua esimerkiksi peräpukamiin, jotka ilmaantuvat usein jo raskauden aikana. 

– Synnytyksen jälkeen ainakin itselläni olo oli niin tukalaa, että jopa istuminen sattui niin, että välillä tuli itku. Mulla kesti vuoden, että ne lähti, eikä ole onneksi sen koommin tullut takasin.

Nainen kertoo kärsineensä raskausaikoina myös kipeistä rinnoista ja rintatulehduksesta. Jopa suihkussa käynti aiheutti kipua, sillä valuva vesi sattui rintoihin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Lisäksi mulla ensimmäisestä raskaudesta tulehtui myös nänninpäät, jotka oli vereslihalla ja voitte kuvitella, miltä tuntuu, kun joku imee niitä muutaman tunnin välein, äiti kirjoittaa.

Mutta mitä kaikkea tapahtuukaan alapäälle synnytyksessä ja sen jälkeen? Kakkaa, useita viikkoja kestävää jälkivuotoa, repeämiä ja tulehduksia.

– Mun ensimäisessä synnytyksessä mulle kävi kaikki mahdolliset tulehdukset, mitä ihmiselle pysty käymään.

– Käytännössä kaikki reiät, mistä tulee jotain ulos, oli mulla tulehtunut.

Hän kehottaakin kaikkia äitejä antamaan keholle aikaa palautua rauhassa kovasta koettelemuksesta.

Synnytyksen jälkeen ilmenee usein uusia ongelmia 

Moni ensisynnyttäjä saattaa kuvitella synnytyksen jälkeisen ajan auvoiseksi, mutta totuus voi olla aivan toinen. Hänen kohdallaan lukuisat tulehdukset ja kivut veivät tuoreen äidin viikoksi pyörätuoliin ensimmäisen synnytyksen jälkeen.

Lapsen saamisen myötä äiti voi joutua luopumaan myös hyppimisestä ja tietyistä kuntosaliliikkeistä virtsankarkailun vuoksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lopuksi hän muistuttaa, että kaikki raskaudet ovat erilaisia omine ongelmineen. Kaikki myös palautuvat raskaudesta eri tahtia.

– Varsinkin miehet, jotka eivät tiedä asiasta mitään, voivat olla mun puolesta aivan hiljaa, nainen kiteyttää.

Voit lukea koko blogipostauksen täältä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja