Värikästä pukuloistoa Ruotsin kuninkaan juhlaillallisella – Jenni Haukio ja Sauli Niinistö eivät saapuneet paikalle toistensa käsipuolessa

Kaarle Kustaa 50 vuotta vallassa – seuraa juhlallisuuksia Tukholmasta! 1:51:43
Katso perjantain juhlallisuudet tästä!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio ovat tällä hetkellä Ruotsissa juhlistamassa kuningas Kaarle Kustaan 50-vuotista hallitsijakautta. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio osallistuvat Ruotsissa kuningas Kaarle Kustaan 50-vuotisen vallassaolon juhlallisuuksiin. 

Kuninkaanlinnassa järjestettiin kutsuvieraille perjantaina 15. syyskuuta juhlaillallinen, johon myös Suomen presidenttipari osallistui. 

Haukiolla oli illallisella yllään upea turkoosi pitsi-iltapuku. Hän ei tosin saapunut paikalle Niinistön käsipuolessa, vaan Ruotsin valtiopäivien puhemies Andreas Norlénin kanssa. Niinistön käsipuolessa puolestaan saapui paikalle Islannin presidentin vaimon Eliza Jean Reid.

Kuningatar Silvia oli pukeutunut pirteään keltaiseen iltapukuun saapuessaan paikalle kuningas Kaarle Kustaan kanssa.

Kruununprinsessa Victoria saapui paikalle Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa. 

Prinssi Daniel toi juhlaillalliselle käsipuolessaan Tanskan kruununprinsessa Maryn.

Prinsessa Madeleine  saapui paikalle vaaleassa iltapuvussa miehensä Christopher O'Neillin kanssa. 

Presidenttipari osallistui myös aamupäivällä juhlajumalanpalvelukseen johon osallistuivat muun muassa Ruotsin kuninkaallinen perhe, Pohjoismaiden kuninkaalliset vieraat, muut Pohjoismaiden valtionpäämiehet sekä Ruotsin hallituksen edustajat ja puolueiden johtajat. 

Kaarle Kustaa nousi kuninkaaksi 27-vuotiaana 15. syyskuuta 1973, kun hänen isoisänsä Kustaa VI Aadolf kuoli.

Pitkin vuotta on järjestetty erilaisia tapahtumia juhlavuoden kunniaksi, ja kuningas muun muassa vierailee vuoden aikana kaikissa Ruotsin 21 läänissä Silvian kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat