Värikästä ja maukasta – ota Kaappaus keittiössä -sarjan viidennen jakson reseptit talteen!

Kaappaus keittiössä -sarjan viidennessä jaksossa kokattiin maukkaita ruokia Vaasassa.

Kaappaus keittiössä -kauden viidennessä jaksossa 2. maaliskuuta tylsistyminen ruuanlaittoon ja teinityttöjen nirsoilu on saanut Miian ja Mikon keittiön apeaksi.

Näillä resepteillä Kari Aihinen yritti saada perheen innostumaan yhteisistä kokkailuhetkistä. 

KASVIS-KANACURRY

1 punasipuli
1⁄2 kukkakaali
1⁄2 parsakaali
450 g broilerin rintafileitä
1 rasia minitomaatteja
3 rkl mietoa currytahnaa
2 prk kookoskermaa nippu
kevätsipulia suolaa
sitruunamehua

Kuori punasipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Leikkaa kukkakaalista ja parsakaalista nuput ja halkaise ne. Leikkaa rintafileet paloiksi. Ruskista broilerin rintafileet tilkassa öljyä muutamassa erässä, jotta pannu pysyy riittävän kuumana ja fileet paistuvat kunnolla. Sen jälkeen freesaa kattilassa voissa parsakaali ja kukkakaali. Lisää punasipuli ja pyörittele hetki. Lisää currytahna ja sen jälkeen kookoskermat.

Lisää broilerit kattilaan ja anna hautua, kunnes kaalit ovat melkein kypsiä. Lisää tomaatit ja kevätsipuli ja hauduttele vielä niin, että tomaatitkin pehmenevät. Mausta suolalla ja kun curry on valmis, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehut. 

SAVULOHIRÖRA

500 g savulohta
10 kananmunaa kovaksi keitettynä
2 avokadoa
n. 1 dl Hellman’s majoneesia
2 dl creme fraichea
suolaa
mustapippuria
puolikas nippu tilliä

Kuutioi avokado ja paloittele lohi. Murskaa kananmunat kevyesti kulhossa. Lisää savulohi ja avokadokuutiot. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset, eli majoneesi, creme fraiche, suola, mustapippuri ja silputtu tilli. Sekoita kastike kananmunien ja lohien kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa röra ruisleivän päällä tai vaikka uuniperunoiden täytteenä.

SIIKAKEITTO

600 g ruodotonta siikaa fileenä
1 litra vettä
500 kg uusia perunoita
3 porkkanaa
1⁄2 fenkoli
purjon valkoinen osa
1/2 l tuoreita herneitä suolaa
mustapippuria
5 maustepippuria
2 laakerinlehteä
sitruunamehua
voita tai rypsiöljyä paistamiseen 

Kuutioi siikafilee. Pese ja lohko porkkanat ja perunat. Suikaloi fenkoli ja purjo, riivi herneet kulhoon.

Freesaa ei paista kevysti perunoita, porkkanoita, fenkoli- ja purjosuikaleita kattilassa, mutta älä paista niihin väriä. Lisää viisi maustepippuria ja laakerinlehdet. Kaada kattilaan litra vettä ja mausta suolalla ja rouhi sekaan mustapippuria. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää paloiteltu siika. Keittoa ei tarvitse tässä vaiheessa enää keittää, sillä siika kypsyy nopeasti kuumassa liemessä. Silppua päälle tilliä ja purista joukkoon sitruunamehua tuomaan hapokkuutta.

MINUUTTIMARINOITU LOHI

500 g ruodotonta lohta
3 limeä
tilliä
soijaa

Poista lohesta nahka ja leikkaa fileestä melko ohuita siivuja. Purista lohisiivujen päälle kolmen limen mehut ja laita kala jääkaappiin kypsymään noin puoleksi tunniksi. Kun lohi on kypsynyt, asettele fileet lautaselle ja kaada päälle noin puolikkaan desin verran soijaa. Silppua päälle reilusti tuoretta tilliä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

KASVISPAISTOS

1⁄2 fenkoli
1 vihreä paprika
2 dl sokeriherneita
nippu broccolineja
5 cm purjoa suikaloituna
1 ruukku herneenversoja

Suikaloi fenkoli, paprika ja broccoliinit. Paista kasviksia voissa, kunnes ne vähän pehmenevät. Kasvisten on tarkoitus jäädä hieman napakoiksi, joten älä paista liikaa. Mausta suolalla ja purista lopuksi päälle sitruunamehua. Viimeistele paistos tuoreilla herneenversoilla. 

RAKUUNALLA MAUSTETUT PORKKANAT

Nippu naattiporkkanoita
Voita paistamiseen
2 valkosipulinkyntta
tuoretta rakuunaa
tuoretta persiljaa
suolaa
sitruunamehua

Kuori porkkanat, tai pese ne hyvin, ja halkaise ne pitkittäin. Sulata pannulla nokare voita. Kun voi lakkaa tirisemästä, laita pannulle halkaistut porkkanat. Paista porkkanoita kunnes ne vähän pehmenevät ja lisää pannulle lohkotut valkosipulinkynnet, tuoretta rakuunaa, persiljaa sekä suolaa. Paista porkkanat kypsäksi mutta jätä niihin purutuntumaa eli varo paistamasta liikaa! Purista lopuksi päälle sitruunamehua. 

RAAKAMARINOITU FENKOLISALAATTI

5 cm pala purjoa
1 fenkoli
Avokado-sitruunaöljyä
silputtua tilliä
suolaa
sitruunamehua

Viipaloi purjo ja fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Silppua tilli. Kaada purjo- ja fenkolisiivujen päälle pari ruokalusikallista avokado-sitruunaöljyä. Mausta tuoreella tillillä, suolalla ja tuorepuristetulla sitruunamehulla. Anna maustua ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua. 

VIHANNESWOKKI

300 g munanuudelia
4 porkkanaa
1 fenkoli
1 sipuli
1 keltainen paprika
½ -1 Paksoi eli pinaattikiinankaali
1⁄2 kukkakaali
1⁄2 parsakaali
1 dl teriyaki-kastiketta
3 rkl osterikastiketta
1 tl kalakastiketta
1 dl cashew-pähkinöitä
mustapippuria
sitruunamehua
suolaa

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi porkkanat, paprikat, sipuli, paksoi sekä fenkoli ja irrottele ja halkaise kukkakaalin ja parsakaalin nuput.

Kuumenna pannulla voita ja freesaa porkkanat sekä fenkolit. Ripottele niihin vähän suolaa sekä mustapippurirouhetta. Siirrä kasvikset sivuun ja paista sen jälkeen pannulla voissa kukkakaalia ja parsakaalia. Kun ne ovat saaneet vähän väriä, lisää paksoi ja paprika. Paista niin, että ne pehmenevät. Kaada porkkanat sekä fenkolit takaisin pannulle muiden vihannesten joukkoon ja lorauta päälle teriyaki-kastiketta, osterikastiketta ja hieman kalakastiketta. Murskaa cashew- pähkinöitä vähän pienemmäksi ja lisää ne wokkiin.

Lopuksi sekoita kypsät nuudelit kasvisten kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja teriyaki-kastiketta. Purista viimeiseksi päälle sitruunamehua tuomaan hapokkuutta.

Lue myös:

    Uusimmat