Paremmat vaihtoehdot pikaruualle – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan neljännen jakson reseptit

Kaappaus keittiössä -sarjassa Kape innosti nuortaparia tekemään ruokaa. 

Kaappaus keittiössä -sarjan neljännessä jaksossa tutustuttiin Tampereella asuvaan nuoreen pariin. Roosan ja Jonin vauva syö itse tehtyä kotiruokaa mutta pariskunta tilaa omat ruokansa ravintolasta. Kape yritti innostaa kaksikkoa tekemään ruokaa.

Katso jakson reseptit: 

KASVISPASTA

Pappardelle-pastaa
Voita
½ kukkakaali
½ parsakaali
¼ kevätkaali
Suolaa
Mustapippuria
Kirveliä
Lehtipersiljaa
½ sitruunan mehut

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ”al denteksi” eli ei ylikypsäksi vaan sellaiseksi, että pasta on kypsää mutta siinä on kevyt purutuntuma. Siivilöi vesi pois pastasta. Pilko kukkakaalit ja parsakaalit ja paista ne voissa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja kauniisti paahtuneet. Silppua kirveli ja lisää se keitetyn, siivilöidyn, pastan kanssa pannulle. Sekoita.

Mausta pasta suolalla ja mustapippurilla. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehut. Ripottele päälle vielä kourallinen silputtua lehtipersiljaa ja lorauta pastan joukkoon hieman oliiviöljyä.

TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI

250 g kirsikkatomaatteja
2 mozzarellaa
½ sipuli
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Avokado-sitruunaöljyä
Sitruunamehua

Halkaise kirsikkatomaatit, kuori ja pilko sipuli. Revi palasiksi mozzarella sekä basilikan lehdet. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja halutessasi myös avokado-sitruunaöljyä antamaan makua. Viimeistele salaatti muutamalla ruokalusikallisella tuoretta sitruunamehua.

PAAHDETUT VIHANNEKSET JA PAISTETTU LOHI

600g ruodotonta tuoretta lohta
Kukkakaalia
Parsakaalia
Kevätkaalia
3 rkl rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunamehua

Pilko kukkakaalit, parsakaalit ja kevätkaalit. Paista kasviksia öljyssä, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja purista päälle sitruunamehua.

Leikkaa lohifileestä annospalat ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sulata pannulla voi ja ruskista lohi molemmin puolin. Nosta kalat 200 asteiseen uuniin kypsymään neljäksi minuutiksi.

TUOREPUURO

3 hengelle
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
3 dl maustamatonta jogurttia
Mansikoita
Vadelmia
Banaania
1 passionhedelmä
Tuoretta minttua

Mittaa kulhoon kaurahiutaleet sekä jogurtti. Pilko banaanit ja mansikat. Survo vadelmat ja lusikoi passionhedelmästä hedelmäliha. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää päälle mintunlehtiä. Nosta tuorepuuro yöksi jääkaappiin.

KAURAPUURO

4 dl kaurahiutaleita
5 dl vettä
5 dl täysmaitoa
Suolaa
Voita
Marjoja

Laita vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon kaurahiutaleet. Kun puuro on kiehunut miedolla lämmöllä muutaman minuutin, ala lisäämään maitoa. Sekoita. Hauduta puuroa, kunnes se on täyteläistä. Lisää suolaa ja nokare voita.

MOUSSAKA

2 munakoisoa
½ kg jauhelihaa
n.300 g jauhoista perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tölkki paseerattua tomaattia

Valkokastike:
80 g voita
1,2 dl vehnäjauhoja
1 l punaista maitoa
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl kanelia

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli n 1cm viipaleiksi. Leikkaa munakoisosta noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Ripottele munakoisoviipaleiden päälle suolaa, se poistaa munakoisosta ylimääräistä nestettä - tätä kutsutaan itkettämiseksi. Noin 10-15 minuutin kuluttua kuivaa munakoisoviipaleet ja paista niitä öljyssä pannulla, kunnes ne paahtuvat pinnalta. Paista erikseen myös sipulirenkaat.

Valmista tomaattikastike : Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli voissa ja lisää pannulle paseeraattu tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua viitisen minuuttia.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauhelihat muutamassa erässä. Älä paista liian paljon jauhelihaa kerralla jotta pannu pysyy kuumana, ja liha paistuu kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja maista.

Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada sitten maito kattilaan ja sekoittele kunnes kastike on sakeaa, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä ja kanelilla.

Moussakan kasaaminen: Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, sipulia ja perunoita. Laita väliin jauhelihaa, mustapippuria sekä suolaa. Revi joukkoon myös tuoretta minttua, basilikaa ja oreganoa. Levitä sitten kerros valkokastiketta. Viimeiseen kerrokseen laita ensin perunaa, sitten sipulia ja päällimmäiseksi valkokastiketta. Ripottele pinnalle vielä tuoreita yrttejä ja pieni loraus oliiviöljyä.

Paista moussakaa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 10-20 minuuttia ennen tarjoilua.

Tzatziki
1/2 kurkku raastettuna
2 dl Turkkilaista jogurtti
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita raastettu kurkku varttitunniksi siivilään valumaan, voit tarvittaessa painella sitä kevyesti lusikalla. Raasteesta pitäisi saada ylimääräiset nesteet pois, jotta jogurtti ei vetisty. Murskaa valkosipuli, yhdistä kaikki aineet ja anna tzatsikin maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Maalaissalaatti
1 nippu vihreää parsaa
3 keitettyä kananmunaa
1 keltainen paprika
3 keitettyä perunaa
oliiveja
salaattia

Katkaise parsoista kovaa osaa pois noin 2-3 cm. Kuori kevyesti ja keitä muutama minuutti, varo keittämästä liikaa! Ihan tuoretta vihreää parsaa voit käyttää raakanakin.

Kuori ja pilko myös kovaksi keitetyt kananmunat sekä kypsät perunat. Paloittele paprika. Huuhtele salaatinlehdet ja revi ne kulhoon. Lisää salaatin päälle kaikki ainekset.

Voit paistaa salaattiin esimerkiksi kanan rintafileitä tai halloumia.

Kanafileiden paistaminen

3 kanan rintafileetä
suolaa
mustapippuria

Kuumenna pannu ja lisää hieman öljyä. Ruskista rintafileet molemmin puolin nopeasti pannulla ja nosta sen jälkeen 200 asteiseen uuniin 12 minuutiksi. Anna vetäytyä viisi minuuttia.

Ruskeakastike

Ruskista ensin voi ja lisää sitten joukkoon vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Ruskista voi-vehnäjauhoseosta niin kauan kunnes se on suklaan väristä. Lisää sitten vettä ja sekoita samalla vispilällä koko ajan. Sekoita kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit myös maustaa halutessasi veden lihaliemikuutiolla, mutta älä silloin lisää enää suolaa. 

Lue myös:

    Uusimmat