Varakkaan teollisuussuvun vesa päätyi Janne "Nacci" Tranbergin käskyläiseksi – huumeet syöksivät miehen turmioon: "Viimeinen vaihe on nyt sitten tämä"

0:53

Teollisuussukuun kuuluvalla ja huumekauppavyyhti Katiskaan sotkeentuneella miehellä oli kiinniotettaessa mukanaan paljon rahaa, käsiase, huumeita ja niin sanottu GPS-jammeri, jolla estää GPS-signaalin tarkkailun.

Laite lähettää radiotaajuista säteilyä tietyllä taajuuskaistalla, ja voi esimerkiksi estää tai häiritä GPS-signaalin toiminnan läheisyydessään. Laite toimi tupakansytytinliitännän sähkövirralla.

Oli tarkkailussa ja napattiin ylinopeuden takia

Miehellä oli mitä ilmeisemmin syitä vastavakoilutoimiin. Mies otettiin kiinni viime vuoden maaliskuussa, mutta hänen puhelinliittymäänsä oli kuunneltu jo saman vuoden tammikuusta lähtien. Häneen kohdistui myös televalvontaa edellisen vuoden tammikuusta lähtien.

Mies otettiin kuitenkin kiinni lopulta liikennevalvonnan yhteydessä. Tällöin häneltä löydettiin jo mainittujen esineiden lisäksi teleskooppipatukka ja stiletti. Mies kieltäytyi huumepikatestistä, ja hänen todettiin myöhemmin olleen huumeiden vaikutuksen alaisena.

Huumekilojen etsintä tuhosi kätketyt huumepussit

Miehen uskotaan hankkineen huumeita maastokätköistä saamiensa ohjeiden mukaisesti ja myyneen niitä eteenpäin. Aina huumeiden hakureissut eivät sujuneet toivotusti, sillä kerrankin hän onnistui kuulusteluissa kertomansa turmelemaan kätkössä olleet amfetamiinipaketit.

Mies oli liikkeellä piikin kanssa, jolla pisteli maata löytääkseen sinne kätketyn laatikon. Piikki upposi kuitenkin laatikon läpi rikkoen amfetamiinipaketit. Mies kertoi joutuneensa ottamaan tämän takia useita kiloja amfetamiinia mukaansa pakatakseen ne uudelleen, tarkoituksenaan palauttaa ylimääräisen osuuden takaisin kätköön. Poliisi otti hänet kuitenkin kiinni ennen aineiden palautusta.

Miehen syytetään perustaneen "postikonttorin", josta toimitettiin huumeita, kuten amfetamiinia, verkon kautta tilanneille ihmisille. Aineet jaettiin myyntieriin, pakattiin ja postitettiin konttorista. Paikalla oli pakastin huumeiden säilytystä varten.

Suomalainen konepistooli piripostikonttorissa

Postikonttorista löytyi myös suomalainen konepistooli Jatimatic. Miehen mukaan hän oli saanut konetuliaseen yllätyksekseen pantiksi häneltä ostetusta amfetamiinista.

– En ollut pyytänyt mitään asetta enkä edes tiennyt, että hänellä oli sellainen mukana, kun hän tuli luokseni. Hän vain otti aseen esille luonani ja sanoi, että sopiiko, että ase tulee minulle pantiksi. Asia sopi minulle, mies kertoi kuulusteluissa.

Mies on sanonut kertovansa aseen taustasta enemmän oikeuden kuulemisissa, sillä siihen liittyvät tapahtumat ovat jääneet epäselviksi.

Mieheltä takavarikoitiin lisäksi kaksi muuta käsiasetta. Mies kertoi, että hän oli hankkinut kaksi pistoolia ja yhden revolverin lähikuukausina suojellakseen itseään.

"Henkinen takaisku"

Miehen motiiveista ryhtyä rikoksiin ei selvinnyt paljoa. Poliisi on salannut miehen kuulusteluista osuuksia, joita pitää miehen yksityiselämään kuuluvina arkaluonteisina seikkoina. Peittämättä jääneet kohdat maalaavat kuitenkin kuvaa heikenneestä elämäntilanteesta.

– Kävin urheilemassa kaksi kertaa päivässä ja elin terveellisesti, miehen kuulustelujen alussa luki hänen kertoessaan syitään suurten huumemäärien hallussapidolle.

Tätä seurasi useamman virkkeen peitetty vastaus.

– Tästä ei sitten lopulta ollut kauhean pitkä matka siihen, kun minulle tuli henkinen takaisku ja aloin käyttämään myös alkoholia, mies jatkoi.

– Viimeinen vaihe on nyt sitten tämä, missä nyt olen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.