Yksi Tranbergin ja Ranta-ahon valtavan huumekohun pääsyytetyistä jäi nalkkiin kaasujalan takia – kaahasi Länsiväylällä

2:23
Rikospaikka-ohjelmassa kerrotaan, miten yksi vyyhdin pääepäillyistä kärähti.

Valtaisaa huumeiden maahantuontia ja välitystä käsittelevän niin sanotun Katiska-vyyhdin käsittelyssä on tullut ilmi, miten tavanomaisin tavoin eräät pääepäillyistä ovat paljastaneet viranomaisille.

Aiemmin uutisoitiin koko rikoskokonaisuudelle nimen antaneen rikosepäillyn käynnistyneen, kun verinen mies käveli Helsingin Vuosaaren Katiskatiellä. Väitetty välienselvittely oli käynnistynyt asunnon vessanpytyn rikkouduttua. Alkaneessa poliisitutkinnassa paljastui pian myös epäiltyä huumaavien lääkkeiden kauppaa.

Käry kävi kaasujalan vuoksi

Toinen hieman amatöörimäiseksi luonnehdittava tapaus kokee syytetyn penkillä istuvaa teollisuussuvun vesaa, jolle syyttäjä vaatii 13 vuoden vankeusrangaistusta. Oikeuden asiakirjojen perusteella mies jäi kiinni nimittäin ylinopeuden vuoksi.

Rikospaikka-ohjelman mukaan mies oli herättänyt virkavallan kiinnostuksen ajaessaan moottoriajoneuvolla Länsiväylällä 110 kilometriä tunnissa, vaikka alueella nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Hallustaan pysäyttäessä häneltä olisi löytynyt noin 8500 euroa käteistä, ampuma-ase ja lääkkeitä. Hän myös kieltäytyi pikahuumetestistä, ja tutkimuksissa hänen verenkierrostaan löydettiin huumejäämiä.

Mukana ase ja lääkeaineita

Haastehakemuksen perusteella mies oli ajanut muun muassa Porkkalankadulla, verenkierrossaan huumaavia lääkeaineita, kokaiinia ja amfetamiinia. Miehen autosta olisi myös takavarikoitu muutamia huumaavia lääkkeitä. Häneltä olisi kiinniotettaessaan ollut hallussaan Lepco-merkkinen, taskuaseeksi luokiteltava pistooli ja viisi siihen sopivaa patruunaan. Ajoneuvossa olisi ollut myös teleskooppipatukka.

– Ei kannata ajaa ylinopeutta, MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä pohtii ohjelmassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.