Mainos

Vanhusten hoitokodin johtajalle ehdollista – laiminlöi lääkehoitoa ja lääkäriin vientiä

Rantasalmella Etelä-Savossa vanhusten hoitokodin johtajana toiminut nainen on tuomittu ehdolliseen vankeuteen törkeästä vammantuottamuksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Hoitokoti Iltasadun johtaja laiminlöi asukkaan toimittamisen lääkäriin, jotta tämän psykoosilääkitys olisi voitu tarkistaa, kertoo Etelä-Savon käräjäoikeus tuomiossa.

Liian suuresta lääkeannoksesta aiheutui asukkaalle pakkoliikkeitä ja vakavaa hengen ja terveyden vaaraa. Oikeuden mukaan hengen ja terveyden vaarantaminen ei ollut tahallista, mutta törkeän huolimatonta.

Lisäksi johtaja laiminlöi toiselle hoitokodin asukkaalle määrätyn lääkkeen hankkimisen ja lääkehoidon asianmukaisuuden valvonnan.

Lääkitys myös lopetettiin ja taas aloitettiin, eikä tarvittavia turvakokeita tehty. Tämä aiheutti potilaan terveydelle vahinkoa.

Oikeuden mukaan psykoosilääkkeiden sivuvaikutukset eli tokkuraisuus, kielen roikkuminen ja liikkumisen epävakaus ilmenivät yhtäaikaisesti ja hyvin pian lääkityksen uudelleen aloittamisen jälkeen.

Siten niiden voitiin arvioida olevan syy-yhteydessä siihen, että lääkitys oli tauon jälkeen aloitettu vahvana ilman porrastamista.

Hoitokodin toiminta on lakkautettu

Hoitokodin johtajana toiminut nainen sai yhteensä kolmen kuukauden ehdollisen rangaistuksen. Rikokset tapahtuivat vuosina 2012–2013. Sittemmin kyseisen hoitokodin toiminta on lakannut.

Johtajaa syytettiin myös lääkenäyttötodistuksen väärentämisestä ja vaaran aiheuttamisesta, mutta nämä syytteet kaatuivat. Johtaja kiisti kaikki syytteet.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja