Vanhempi, lopeta heti näiden viiden "virheesi" murehtiminen: "Tuolla sonnalla ei ole mitään väliä"

Melissa haluaa kannustaa muita vanhempia lopettamaan turhien katumusten hyysäämisen.

Melissa L. Fentonin ensimmäinen lapsi lähtee pian opiskelemaan. Scary Mommy -sivustolla Fenton kertoo, miten hänellä on ollut aikaa pohtia äitiyttään – ja etenkin kaikkia virheitään, joiden ruotimiseen niin monet vanhemmat sortuvat.

Nyt Fenton haluaisikin kannustaa muita lopettamaan turhien katumusten hyysäämisen.

Lopeta näiden asioiden katuminen

1. Vauvan ruokkimisesta tekemäsi valinnat

Olisiko pitänyt imettää? Antaa vastiketta? Tehdä itse vihannesmössöä sen sijaan, että osti sitä kaupasta?

– Kuulkaa, ihmiset, tuolla sonnalla ei ole mitään väliä, koska lapsi tuli ruokituksi. Piste. Lopulta ne kaikki päätyvät elämään teini-ikänsä ajan ranskalaisilla, pepperonipizzalla, Oreo-kekseillä ja Dr. Pepperillä, joten kuka hitto jaksaa välittää, Fenton kuvaa.

2. Liiallinen ruutuaika

Kolmannen lapsensa synnyttyä Fenton sairastui raskaudenjälkeiseen masennukseen. Tuona aikana lapset katsoivat paljon televisiota, sillä Fentonin aika meni päivistä selviytymiseen.

– Olin rehellisesti sanottuna kiitollinen ruudusta, joka oikeasti vahti lapsia. Ovatko he vioittuneita? Eivät vähäisimmissäkään määrin.

3. Se, ettet lukenut lapselle kirjaa joka ilta

– Olen kirjastonhoitaja ja todella tietoinen lukemisen tärkeydestä, enkä edes minä kyennyt tekemään tätä joka hiton ilta, Fenton toteaa.

Hän kuitenkin kieltäytyy katumasta sitä, ette aina ehtinyt lukea iltasatua.

– Anna lastesi nähdä sinut lukemassa ja pääse yli siitä, että yrität tarjota satuaikaa seitsemänä iltana viikossa.

4. Et ollut lapsen jokaisessa urheilutapahtumassa ja tanssinäytöksessä

Fenton huomauttaa, että neljän lapsen kanssa jokaiseen esitykseen ehtiminen on täysin mahdotonta – ja toisinaan se ei onnistu edes yhden lapsen vanhemmilta! Lapset eivät kuitenkaan koe jääneensä paitsi Fentonin rakkaudesta.

– Lapset ymmärtävät, etteivät he ole universumin keskipiste, ja he eivät tarvitse hyväksyvää yleisöä elämänsä jokainen sekunti.

5. Se, että menit töihin, et mennyt töihin, teit työtä tai et tehnyt töitä kotoa käsin

Fentonin mukaan työntekoon liittyvä katumus on suurinta ajan tuhlausta, sillä työnteko tarjosi lapsille ruokaa pöytään ja vaatteita kaappeihin.

– Suurin katumuksenaiheeni? Se, että tauotta epäilin äitiyskykyjäni kaikki nuo vuodet täysin syyttä. Lopulta vapahdukseni on saapunut nuoren, menestyvän aikuisen muodossa, aikuisen, joka suuntaa ulos maailmaan. Suurin toiveeni on, ettei hän hukkaa yhtäkään sekuntia elämästään rypien minkäänlaisessa katumuksessa.

Millaisia katumuksenaiheita sinulla on elämäsi suhteen? Kerro meille:


***


Lue myös:

    Uusimmat