Vältä rypyt! Nämä arkiset tavat vanhentavat

Säilytä nuorekas hehkusi välttelemällä näitä ikääntymistä kiihdyttäviä tapoja ja tottumuksia.

Stressaat

Tutkimusten mukaan jatkuva stressaaminen vahingoittaa soluja ja kiihdyttää ikääntymisen merkkien kertymistä. Luovu siis kiireestä ja loputtomista tehtävälistoista, ja keskity asioihin yksi kerrallaan.

 Syöt liikaa sokeria

Makeiden herkkujen mussutus näkyy paitsi vyötäröllä, myös kasvoissa. Sokeri voi aiheuttaa osaltaan esimerkiksi tummia silmänalusia, pöhötystä, juonteita ja suurentuneita ihohuokosia.

Nukut liian vähän

Univajeesta seuraa silmäpussien lisäksi rasitetta keholle. Jos olo tuntuu vetämättömältä, sinulla on keskittymisvaikeuksia ja painoakin tuntuu kertyvän lisää, yritä mennä aikaisemmin vuoteeseen.

 Viihdyt sohvalla

Tutkimusten mukaan televisiota tiuhaan tuijottavat todella tuhlaavat elämäänsä ruudun ääressä. British Journal of Sports Medicine -julkaisussa ilmestyneen australialaistutkimuksen mukaan jokainen tunti television ääressä lyhentää elinaikaa noin 22 minuutilla. 11000 aikuista kattaneessa tutkimuksessa selvisi, että kuusi tuntia päivässä televisiota katselleiden elinikä jäi viisi vuotta alhaisemmaksi kuin heidän aktiivisemmilla ihmisillä. Syy ei ole niinkään televisiossa, vaan passiivisessa istuskelussa. Television ääressäkin olisi hyvä jaloitella 30 minuutin välein.

Istut suurimman osan päivästä

Istumisen vaaroista on varoiteltu jo jonkin aikaa. Päivänsä istualtaan viettäviä uhkaavat ylipainon lisäksi monet sairaudet. Heillä on suurempi riski sairastua esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksiin tai syöpään.

Lähde siis liikkeelle! Toisen British Journal of Sports Medicine -artikkelin mukaan nimittäin vähintään 150 minuuttia viikossa treenanneet elivät jopa 10–13 vuotta laiskureita pidempään.

Et käytä silmänympärysvoidetta

Vaikka et panostaisikaan paljoa kosmetiikkaan, satsaa edes silmänympärysvoiteeseen ryppyjen ehkäisemiseksi. Silmänympärysiho on ohuempaa kuin iho muualla kasvoissa ja ikääntyy myös nopeammin. Huolehtimalla silmien alueen ihon kosteutuksesta voit karistaa vuosia olemuksestasi.

…etkä aurinkovoidetta

Aurinkosuojan käyttö vain lomalla tai rannalla ei riitä estämään säteitä vaurioittamasta ihoasi, vaan sen tulisi olla arkinen osa ihonhoitoa. Ultraviolettisäteily saa ihosi ikääntymään ennen aikojaan, joten muista suojata itsesi!

Käytät liikaa meikkiä

Erityisesti öljyä sisältävien kosmetiikkatuotteiden runsas käyttö voi tukkia ihohuokoset. Myöt tuotteiden hajusteet, ärsyttävät kemikaalit ja alkoholiainesosat voivat kuivattaa ihoa ja aiheuttaa siten juonteita ja ryppyjä.

Nukut kasvot tyynyssä

Heräätkö aamulla tyynyn aiheuttamat juonteet kasvoissasi? Vatsallaan nukkuminen kasvot tyynyyn painettuina voi vanhentaa ihoasi ennenaikaisesti. Muuta nukkumistapojasi tai hanki esimerkiksi laadukas, satiininen tyynyliina, jotta kasvosi pysyvät sileinä.

Pidät asuntosi lämpötilan korkeana

Korkeassa lämpötilassa sisäilmasta tulee kuivaa, ja kuiva ilma voi johtaa myös ihon kuivumiseen. Kuiva iho taas ikääntyy vauhdilla. Ilmankosteuttaja voi olla hyvä hankinta ryppyjen välttämiseksi.

Juot pillillä ja tupakoit

Suun suipistelu voi syventää ilmeryppyjä. Esimerkiksi hapokkaiden juomien nauttiminen pillin kautta säästää kyllä hampaita, mutta muutoin jatkuvan pillin käytön seurauksena voi olla juonteita suun alueella. Tumppaa tupakka ja nauti juomat suoraan lasista.

Et syö tarpeeksi rasvaa

Säilyttääksesi nuorekkuutesi on tärkeää, että ruokavaliosi ei ole rasvaton. Esimerkiksi kalan ja joidenkin pähkinöiden sisältämät omega 3-rasvahapot tekevät hyvää niin iholle, aivoille kuin sydämellekin. Kalaa tulisikin syödä vähintään kahdesti viikossa.

Kuljet kyyryssä

Pidä huolta ryhdistäsi! Olkapäät kasassa istuminen ja näytön edessä kyyhöttäminen voivat aiheuttaa ajan saatossa paitsi huonon ryhdin jopa kyttyräselän. Huono asento muokkaa selkärangan luonnollista linjaa ja aiheuttaa lihaksille ja luustolle epänormaalia rasitusta. Seurauksena voi olla myös kipuja ja väsymystä. Kiinnitä siis huomiota ryhtiisi päivän mittaan ja muista istua suorassa!

Lähde Health.com

Aikuisen naisen upea meikki – katso ohjeet!

Meikkiguru Raili Hulkkonen loihti Studio55.fin Raakel Lignellille tyylikkään meikin ja jakoi ohjeita, jotka jokaisen naisen tulisi kuulla.

Meikkiguru Raili Hulkkonen loihtii juontajalle meikin ja jakaa kauneusneuvoja suomalaisnaisille. 9:23

Lue myös:

    Uusimmat