Vältä kohtalokkaat onnettomuudet – tämä on lemmikin halpa henkivakuutus

Päivä lyhenee lyhenemistään. Loppusyksyllä ja talvella lemmikkien ulkoilutusajat sattuvatkin suurimmaksi osaksi pelkästään päivän pimeisiin hetkiin. Nyt on jo korkea aika varustaa koirasi heijastimella, jos et ole näin vielä tehnyt.

Tieliikennelaki määrää jalankulkijan käyttämään heijastinta pimeän aikana tiellä liikkuessaan. Tämä laki ei kuitenkaan koske lemmikkejä, vaikka syytä olisi.

Liikenneonnettomuuksissa kuolee joka vuosi yli 2 000 koiraa. Pimeässä ilman heijastinta liikkuvaa koiraa on vaikea erottaa.

Autoilijat havaitsevat lähivaloilla heijastinta käyttävän jalankulkijan tai lemmikin noin sata metriä aiemmin kuin ilman heijastinta kulkevan. Kaukovaloilla ajava havaitsee heijastimen jopa pari sataa metriä aiemmin kuin ilman heijastinta kulkevan.

Liivi, panta vai valo?

Hyvälaatuinen heijastava huomioliivi, hihna, panta tai valjas auttaa vastaantulijoita huomaamaan lemmikin ajoissa. Pidä huoli, ettei heijastin jää piiloon karvan alle. Pyöräilijä huomaavat talutushihnan helpommin, mikäli siihen on kiinnitetty heijastin.

Voimakkaasti vilkkuvat led-valot tuskin jäävät keneltäkään huomaamatta. Sijoita valot kuitenkin niin, että ne jäävät koiran niskapuolelle tai leuan alle, näin ne eivät häiritse koiraa.

Kunnollisilla heijastimilla varustettu koira parantaa myös kanssaliikkujien turvallisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja