Mitä on huono seksi? Seksikolumnisti Nadia havaitsi sukupuolten välisen eron – muistuttaa huolestuttavasta "hälytysmerkistä"

Seksiasiantuntija Nadia uskoo, etteivät useimmat miehet tiedä, miltä hyvä seksi näyttää naisen näkökantilta katsottuna. Lisäksi asiantuntija väittää havainneensa, että huono seksi tarkoittaa miehille ja naisille aivan eri asioita.

Australialainen Nadia Bokody on tullut tunnetuksi suorasanaisista seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan ja ulostuloistaan. Nadia on esimerkiksi jyrähtänyt avioliiton olevan luonnotonta ja kokeillut rohkeasti "nakurintsikkatrendiä". Nainen on myös selittänyt, miksi "useimmat miehet ovat surkeita sängyssä" ja opastanut miehiä naisen kiihottamiseen.

Hiljattain Nadia kirjoitti australialaiselle News.com.au-sivustolle suorasukaisen tekstin huonosta seksistä, joka näyttäytyy hänen mukaansa miesten ja naisten kertomana aivan erilaiselta.

– Useimmilla miehillä ei ole aavistustakaan siitä, miltä hyvä seksi näyttää naisesta, Nadia täräyttää.

Miesten ja naisten käsitykset "huonosta seksistä" eroavat rajusti

Kolumnisti kertoo tietävänsä edellä mainitun kommentin paikkansapitävyyden siitä syystä, että ainakin hänelle kirjoittavat miehet valittavat huonosta seksistä ja kuvailevat tylsän makuuhuonekohtaamisen.

– He kertovat minulle kumppanista, joka ei ole kovin innokas tai seikkailullinen, tai valittavat tyttöystävänsä vain makaavan siinä "kuin meritähti", Nadia kertoo ja huomauttaa, kuinka ärsyttävää on, että miehet ylipäätään jatkavat seksiä naisen kanssa, joka ei osoita minkäänlaista kiinnostusta seksiin kumppaninsa kanssa.

Tällainen seksi kuitenkin useimmiten johtaa miehen orgasmiin.

– Kun naiset ottavat minuun yhteyttä kertoakseen "huonosta seksistä", tarina on hyvin erilainen, Nadia kertoo.

Naiset saattavat kertoa Nadialle, kuinka seksi tuottaa heille epämukavuutta tai jopa kipua. He saattavat kertoa tuntevansa olonsa pakotetuiksi seksiin tai paljastavat vain rukoilevansa, että kumppani kiirehtisi ja yhdyntä päättyisi pian.

– Tällainen seksi ei koskaan pääty naisen orgasmiin.

Nadia. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miehet haluvat korjata puolisonsa, naiset itsensä

Nadian mielestä huomiota herättävää siinä, kuinka miehet ja naiset kokevat huonon seksin, on tapa, jolla molemmat sukupuolet syyttävät siitä naista.

– Miehet kysyvät, mitä he voivat tehdä "korjatakseen" seksuaalisesti apaattiset vaimonsa, kun naiset kysyvät: "Mikä minussa on vialla?", Nadia huomauttaa saamiensa viestien perusteella.

Nadiaa ei yllätä, että miesten nautintoja priorisoivassa kulttuurissa monet naiset näkevät roolinsa seksin suhteen niin, että he tekevät kumppanilleen palveluksen sitä harrastamalla.

Tutkimustieto valottaa suhtautumista naisen kipuun

Tutkimustieto tukee ainakin väittämää siitä, että naisen kipua vähätellään. Esimerkiksi National Journal of Medicine -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan naiset saavat jopa 25 prosenttia epätodennäköisemmin kipulääkettä ensiavussa kuin miehet, vaikka oireet olisivat samat.

The Medical Journal of Australia -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan puolestaan sydänkohtauksen oireiden vuoksi sairaalaan sisään otetut naiset saivat puolet miehiä epätodennäköisemmin pätevää hoitoa. Näin ollen naispotilaita myös kuoli tutkimuksen mukaan yli kaksinkertainen määrä miehiin verrattuna puolen vuoden sisään sairaalasta kotiutumisen jälkeen.

Nadia huomauttaa, että tutkimuksetkin keskittyvät erektiohäiriöihin PMS-oireita useammin, vaikka suurin osa naisista kärsii PMS-oireista.

On syytä muistuttaa, että yhdyntäkivuista on tärkeää kommunikoida avoimesti kumppanin kanssa. Joskus syynä voi nimittäin jotain helposti korjattavaa, kuten väärä seksiasento tai väliin jäänyt esileikki

Videolla gynekologi Sanna Hänninen kertoo, mitä on tehtävissä, jos seksi sattuu. Juttu jatkuu videon alla.

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
Joskus seksin harrastaminen voi olla kivuliasta. Seksiongelmien kanssa ei kuitenkaan tarvitse kärsiä tai häpeillä yksin.

Naiset kysyvät, miten "vihata" seksiä vähän vähemmän

Kun naiset ehdollistetaan jättämään oma mukavuus huomiotta ja näin ollen nautinto, rima elämän miehille madaltuu, Nadia huomauttaa.

– Tiedän tämän, koska sähköposteissa, joita useimmiten naisilta saan, kysytään neuvoa siihen, kuinka "vihata" seksiä aviomiehen kanssa vähän vähemmän, kolumnisti paljastaa.

Nadia kokee naisten oppineen, että heidän mukavuutensa on niin merkityksetöntä, että he ovat alistuneet elämään huonon seksin kanssa. Eikä tässä tapauksessa huono tarkoita välttämättä vain tylsää, vaan jopa kivuliasta ja lannistavaa.

– Heille ei ole koskaan tullut mieleen, että seksin ei oikeastaan tarvitse olla tällaista; he eivät menetä mitään lähtemällä pois sellaisen miehen luota, jonka kanssa seksi on masentavaa. 

Vankkumattomana feministinä tunnettu kolumnisti uskoo, että jääminen huonoon suhteeseen johtuu siitä, että monet naiset uskovat elämän parhaimman saavutuksen kumpuavan siitä, että tulee jonkun miehen valitsemaksi.

"Hälytysmerkki siitä, että olet tinkinyt"

Nadia haluaa muistuttaa kaikkia kuitenkin siitä, mikä tekee seksistä oikeasti hyvää.

– "Hyvä" seksi ei ole kivun ja pakottamisen poissaoloa. Se on iloista ja vapauttavaa – joskus jopa suoranainen ilmestys, mutta ennen kaikkea jotain sellaista, jota todella haluat tehdä. Läheisyyden kammoaminen aviomiehesi kanssa on hälytysmerkki siitä, että olet tinkinyt siitä yrittäessäsi tulla valituksi.

– Joten jätä hänet valitsematta, ja valitse sen sijaan itsesi.

Nadia itse päätti hiljattain neljän vuoden parisuhteensa miehen kanssa ymmärrettyään pitävänsä enemmän naisista. Seksikolumnisti tuli niin somekanavillaan kuin kolumnissaankin avoimesti ulos kaapista 36-vuotiaana.

Lue myös:

    Uusimmat