Miksi nainen ei saa orgasmia? Seitsemän mahdollista syytä: "Kumppanisi ei ole ajatustenlukija..."

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10
Katso myös: Miksi naisen orgasmi on niin tärkeä asia? Videolla keskustelua aiheesta.

Miksi orgasmin saaminen on vaikeaa? Asiantuntijat kertovat mahdolliset syyt naisten orgasmivaikeuksien takana.

Orgasmin saamisen kanssa kamppailevat naiset voivat kuvitella, että heissä on jotain vikaa, mutta ongelma saattaisi toisinaan olla helpommin ratkaistavissa kuin tulisi ajatelleeksikaan, kirjoittaa Independent.

Orgasmiin liittyvät ongelmat voi lisäksi jakaa kahteen luokkaan: tapauksiin, joissa nainen ei koskaan ole saanut orgasmia sekä tapauksiin, joissa nainen on saanut orgasmin joskus, mutta ei kykene siihen nyt.

Gynekologi ja psykoseksuaaliterapeutti kertovat seitsemän syytä, joiden vuoksi naiset eivät välttämättä pääse kliimaksiin asti.

1. Alkoholi

Gynekologi Shree Datta muistuttaa, että liiallinen alkoholi voi vaikuttaa klitorikseen virtaavaan vereen, ja juuri klitoriksen stimulaatiosta on monen naisen orgasmi riippuvainen. Myös tupakointi voi vaikuttaa, Atta huomauttaa.

Jos orgasmin kanssa on vaikeuksia, Atta kehottaa pohtimaan, kuinka paljon on nauttinut alkoholia tai tupakoinut.

2. Kommunikaatio-ongelmat

Psykoseksuaaliterapeutti Kate Moyle puolestaan huomauttaa, että olennaista hyvän seksin ja orgasmin kannalta on myös se, että kykenee kertomaan kumppanilleen, mitä haluaa ja miten sen haluaa.

– Kumppanisi ei ole ajatustenlukija, ja jos et voi kertoa hänelle, ei hän välttämättä tiedä, hän selittää.

Moyle kehottaa olemaan positiivinen ja kannustava sekä välttämään kriittisyyttä.

– Ei 'et tee sitä oikein", enemmänkin 'nautin todella, kun teet X, voisimmeko kokeilla sitä uudelleen?' tai ole suora ja selkeä ennemmin kuin epäselvä, siis tarjoa tarkkoja ohjeita, joita on helppo noudattaa, tai näytä hänelle, mikä tuntuisi hyvältä kuljettamalla hänen kättään vartalollasi, Moyle opastaa naisia.

3. Epävarmuus omasta kehosta

Seksielämään ja kykyyn saada orgasmi vaikuttaa myös, se, jos et tunne oloasi mukavaksi omassa kehossasi, Moyle sanoo. Se voi lamauttaa kykysi olla hetkessä kiinni, hän selittää.

Negatiiviset ajatukset estävät "irti päästämistä" ja fyysisiin tuntemuksiin keskittymistä. Esimerkiksi seksiterapeutti Stephen Snyder on kertonut kollegansa Emily Nagoskin kuvailleen naisen eroottista mieltä lintuparveksi. Saavuttaakseen orgasmin naisen tulisi saada tarpeeksi lintuja lentämään samaan suuntaan. Miehen puolestaan tarvitsee usein vain vilkaista alastonta kumppaniaan ja hänen lintunsa ovat jo hereillä ja lentämässä päämääräänsä. 

4. Sairaudet

On lukuisia sairauksia, jotka tekevät orgasmin saamisesta naiselle vaikeaa tai mahdotonta. Dattan mukaan esimerkiksi MS-tauti voi vaikuttaa kykyyn saada orgasmi. Hän kehottaakin hakemaan hoitoa ajoissa.

Myös jotkut lääkkeet, kuten masennuslääkkeet ja antihistamiinit, voivat tulla naisen orgasmin esteeksi, joten lääkityksistä ja annostuksista kannattaa jutella lääkärin kanssa.

5. Seksuaalinen stimulaatio

Eräs helppo selitys orgasmin saamisen vaikeudelle voi olla tapa, jolla naista stimuloidaan seksin aikana.

Moylen mukaan tämä on yksi yleisimmistä syistä, joiden vuoksi naiset eivät pääse kipuamaan hekuman huipulle. Hän kehottaa tutustumaan omaan kehoon omien mieltymysten selvittämiseksi itsetyydytyksen avulla – huomioiden muutkin kehon osat kuin genitaalialueen.

Datta huomauttaa myös, että suurin osa naisista vaatii klitoriksen stimulaatiota orgasmin saavuttaakseen, eikä pelkkä yhdyntä näin ollen riitä siivittämään kliimaksiin.

– Se mielessä pitäen, seksuaalinen esileikki on tärkeää, hän muistuttaa.

6. Sosiaaliset paineet

Stressi, taloudelliset paineet ja työongelmat voivat hyvinkin vaikuttaa kykyyn saada orgasmi, Datta toteaa.

– Tähän voivat sisältyä myös parisuhdeongelmat, etenkin, jos on epäluottamusta tai ristiriitoja, joihin ei ole tartuttu.

7. Henkinen hyvinvointi

Kliimaksiin vaikuttaa myös oma henkinen hyvinvointi.

– Jos esimerkiksi kärsit masennuksesta tai ahdistuksesta, sinulla voi olla vaikeuksia saada orgasmia, Datta sanoo.

Tällaisessa tapauksessa kannattaa hakea ammattilaisen apua mielenterveyden ongelmiin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde.

Lähde: Independent


Lue myös:

    Uusimmat