Itsetyydytys kiinnostaa korona-aikana – tätä yllättävää kysymystä googlattu erityisen paljon

Korona-aika on saanut monet googlaamaan masturbaation ja immuunijärjestelmän välistä yhteyttä.

Koronapandemia on vaikuttanut ihmisten tiedonjanoon monin eri tavoin. Käsidesiin ja hygieniaan liittyvät haut ovat luonnollisesti kasvaneet, ja esimerkiksi yhdysvaltalaiset hakivat koronakevään aikana tietoa myös paniikkikohtauksesta enemmän kuin aiemmin. Mashable-sivusto kiinnitti kuitenkin huomiota erääseen toiseenkin viimeisen vuoden aikana kasvaneeseen kiinnostuksenkohteeseen.

Sivusto selvitti, että maaliskuun 2020 ja toukokuun 2021 välillä ihmiset ympäri maailmaa ovat pohtineet itsetyydytyksen terveysvaikutuksia.

Vaikuttaako masturbaatio immuunijärjestelmään?

Maaliskuun 2020 jälkeen niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmassa on itsetyydytykseen liittyen kysytty Googlelta eniten ehkä yllättäenkin masturbaation vaikutuksesta immuunijärjestelmään. Google Trendsin mukaan haussa on merkittävää nousua, mutta luultavasti siksi, ettei aihe ole aiemmin juurikaan kiinnostanut.

Masturbaation vaikutusta terveyteen on Mashable-sivuston mukaan haettu usealla eri tavalla. Sivusto kertoo, että ihmiset niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmassa ovat tiedustelleet Googlelta muun muassa, parantaako itsetyydytys immuunijärjestelmää, lisääkö masturbaatio valkosolujen määrää, madaltaako se verenpainetta, onko se haitallista tai tekeekö se olon heikoksi. 

Vaikka hakujen syystä ei tietenkään voi olla täysin varma, niiden ilmaantuminen maailmanlaajuisen pandemian aikana antanee jotain viitteitä syistä. Korona-aikana moni on joutunut olemaan sosiaalisesti eristyksissä ja itsetyydytyksen määräkin lienee näin noussut. Selvää on, että moni on ollut utelias tietämään masturbaation hyödyistä ja haitoista.

Koska niin moni halusi kuitenkin nimenomaan selvittää, onko itsetyydytyksestä hyötyä immuunijärjestelmälle, voisi olettaa, että pohdinnan taustalla on eritoten ajatus siitä, voisiko itsetyydytys auttaa kenties vahvistamaan immuunijärjestelmää nimenomaan covid-19-tautia vastaan.

Niinpä Mashable-sivusto otti yhteyttä gynekologi Felice Gershiin selvittääkseen vastaukset ihmisten kysymyksiin. Gershin mukaan tutkimuksia itsetyydytyksen ja immuunijärjestelmän yhteydestä ei kuitenkaan ole tehty tarpeeksi, jotta varmaa vastausta voisi antaa.

Sen sijaan Gersh osaa vastata siihen, ehkäiseekö itsetyydytys koronavirustartuntaa: ei ehkäise. Mutta ei siitä haittaakaan ole.

"Voi vähentää stressiä"

Vaikkei itsetyydytys tee ihmistä immuuniksi covid-19-taudille, Gersh huomauttaa, että masturbaatio ja orgasmit tuovat mukanaan muita terveyshyötyjä niin miehille kuin naisillekin. Orgasmi voi esimerkiksi lievittää stressiä, jonka määrä on taatusti monen osalta lisääntynyt koronapandemiankin aikana.

– Naisille orgasmin saamisesta on ehdottomasti fysiologisia hyötyjä, vaikkei kumppania olisikaan. Se lisää oksitosiinin eritystä, mikä voi vähentää stressiä, Gersch selittää.

Lisäksi orgasmi tekee hyvää lantionpohjalihaksille. Lue lisää orgasmin terveyshyödyistä!

Katso myös videolta vinkki lantionpohjalihastreeniin. Juttu jatkuu videon alla.

Masturbaatio voi auttaa myös uniongelmiin.

– Joitain ihmisiä se auttaa nukahtamaan. Ja tiedämme tietenkin, että unettomuus on epidemian tasolla. Joten se auttaa ihmisiä rauhoittumaan... ja ehkä maailmassa, jossa on kipua ja stressiä ja huolta, heistä tuntuu paremmalta muutaman minuutin ajan – heistä tuntuu vähän levollisemmalta, Gersh sanoo.

Apua myös miehille

Masturbaatiosta on selkeää hyötyä naisille, mutta gynekologi Gershin mukaan myös erityisesti niiden miesten, jotka eivät ole seksuaalisesti aktiivisia, kannattaisi harjoittaa itserakkautta. 

– On todella olennaista miesten kokonaisvaltaisen terveyden kannalta, että he hankkiutuvat eroon vanhasta siemennesteestä ejakulaation välityksellä. Se on todella tärkeää eturauhasen terveydelle. Joten jos heillä ei ole kumppania, niin sitä heidän pitäisi todella tehdä, Gersh sanoo.

Esimerkiksi Harvardin yliopiston tutkimuksessa määriteltiin, miten paljon miesten tulisi harrastaa itsetyydytystä. European Urology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan miesten tulisi masturboida jopa 21 kertaa kuussa, sillä tämä määrä saattaa vähentää eturauhassyövän mahdollisuutta jopa kolmanneksella.

Tarkkaile reaktioitasi

Vaikka Gershillä ei ole mitään syytä uskoa, että itsetyydytys parantaisi kenenkään immuunijärjestelmää merkittävästi, hän kuitenkin kannustaa masturboimaan ja vaikkapa tarkastelemaan, kuinka se vaikuttaa esimerkiksi pulssiin, verenpaineeseen tai uneen.

– Jos monitoroit untasi, katso nukutko enemmän REM-unta yöllä masturbaation jälkeen, hän vinkkaa.

Gynekologi muistuttaa, että jokainen reagoi omalla tavallaan, mutta itsensä tarkastelu kannattaa. Ja joka tapauksessa, itsetyydytys on tervettä.

– Luulen, että lopullinen viesti tässä on se, ettei asiaan liity mitään negatiivista, Gersh kannustaa.

Miksi orgasmi on niin tärkeä asia? Asiantuntijan vastaus videolla:

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10

Lähde: Mashable

Lue myös:

    Uusimmat