Miksi nainen ei halua seksiä? Haluttomuuteen löytyi yllättävä syy: "Seksi ei tapahdu tyhjiössä"

0:30
Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Naiset vastaavat

Naisen seksihalujen katoamisen taustalla voivat olla miehen erektiovaikeudet.

Kadonneiden seksihalujen syy ei vanhemmilla naisilla olekaan aina menopaussi, kertoo Pittsburghin yliopiston kysely. Yliopisto kysyi 36 naiselta heidän matalaan libidoonsa liittyviä kysymyksiä. Kyselyyn vastanneet naiset olivat yli 60-vuotiaita.

Yllättäen kyselyssä selvisi, ettei makuuhuoneongelmien aiheuttaja ollutkaan esimerkiksi menopaussin tietty oire. Libidoa laskivat naisten mukaan heidän kumppaninsa erektiovaikeudet ja niiden aiheuttamat oheisongelmat.

Erektio-ongelmista aiheutui liitännäisongelmia

Naisten mukaan erektiovaikeus teki seksistä vähemmän nautinnollista. Se myös aiheutti kotona vaikeita keskusteluja, jotka osaltaan johtivat halujen menettämiseen.

Ongelmaksi muodostui, että miehet eivät tahtoneet keskustella ongelmasta, tai heistä tuli keskustelujen vuoksi turhautuneita ja puolustelevia.

Menopaussioireilla toki oli osansa libidon laskussa. Menopaussi aiheutti esimerkiksi alapään kuivuutta, väsymystä ja vaikutti naisten kehonkuvaan negatiivisesti.

Seksihalujen katoaminen "ei kuulu vanhenemiseen"

Tutkimusta tehneen Holly Thomasin mukaan ei kuitenkaan tule olettaa, että seksihalujen katoaminen "vain kuuluu osana vanhenemiseen".

– Jos naisella on seksuaalisia ongelmia, se, mitä hänen kumppaninsa elämässä on meneillään, voi vaikuttaa asiaan. Seksi ei tapahdu tyhjiössä, Thomas sanoo.

"Naisina meitä kannustetaan olemaan mukautuvia"

Thomasin mukaan osa naisista löysi keinoja käsitellä suhteen seksuaalisia ongelmia, mutta osa ei saanut kumppaniltaan vastakaikua ongelman ratkaisemiseen.

– Naisina meitä kannustetaan olemaan mukautuvia, joten opimme painamaan omat tarpeemme ja halumme piiloon ja priorisoimaan muita, Thomas kertoo Daily Mailin mukaan.

– Muutama nainen jopa kertoi, miten on antanut periksi erektio-ongelmakeskustelun suhteen eikä tämän seurauksena enää aseta omia seksuaalisia tarpeitaan etusijalle kuten aiemmin.

Thomasin mukaan aiheen muut tutkimukset keskittyvät yleensä hormoneiden vaikutuksiin. Tämä pienehkö tutkimus kuitenkin paljastaa, että myös muut tekijät voivat vaikuttaa libidon katoamiseen.

Tutkimus julkaistiin Menopause-lehdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja