Tämä saa suomalaiset nauttimaan seksistä enemmän: "Saattaa olla naisille aavistuksen tärkeämpi tekijä"

1:07
Miten parisuhteessa voi pyytää lisää seksiä?

Tammikuun kuntolupauksesta kannattaa pitää kiinni, sillä energinen olo piristää kummasti myös seksielämää.

Onko seksi parempaa, kun itse on hyvässä kunnossa? Kaalimato.comin kyselytutkimuksessa paljastui, että 71 prosenttia vastaajista oli melko tai täysin samaa mieltä "nautin enemmän seksistä, kun olen fyysisesti hyvässä kunnossa" -väittämän kanssa.

Luku oli vielä suurempi 45–54-vuotiaiden suomalaisvastaajien keskuudessa. Heistä jopa 76 prosenttia kertoo kokevansa seksin nautinnollisemmaksi, kun oma fyysinen kunto on hyvä. Kyseinen ikäryhmä kokeekin hyvän fyysisen kunnon positiiviset vaikutukset makuuhuoneen puolella muita ikäryhmiä useammin. 

– Iän karttuessa keho tarvitsee entistä enemmän huolenpitoa sekä fyysisen että psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. Keski-iässä moni saattaa huomata, kuinka hyvä fyysinen kunto vaikuttaa positiivisesti myös seksissä koettuun nautintoon. Nuoremmalla väestöllä samanlaista kokemuksen tuomaa vertailupintaa ei välttämättä vielä ole muodostunut, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen pohtii tiedotteessa.

"Saattaa olla naisille aavistuksen tärkeämpi tekijä"

Kyselytutkimuksen perusteella naiset kokevat hyvän fyysisen kunnon myönteiset vaikutukset seksiin hieman useammin kuin miehet. 

– Hyvä fyysinen kunto saattaa olla naisille aavistuksen tärkeämpi tekijä, sillä naisten keskuudessa on yleisesti havaittavissa enemmän epävarmuutta omaa kehoa kohtaan kuin miehillä, Lavikainen pohtii.

Pelkkä hyvä fyysinen kunto ei yksinään takaa tietä nautintoon, mutta se auttaa parantamaan mielihyvää monella tapaa. Liikunnan positiiviset vaikutukset mielialaan tiedetään, mutta hyvä fyysinen kunto voi myös lisätä seksuaalista halukkuutta ja auttaa jaksamaan niin arjessa kuin makuuhuoneenkin puolella. Seksuaalinen itsetuntokin kohenee hyvän fyysisen kunnon edistäessä positiivista kehonkuvaa. 

– Seksin nautinnollisuus ei silti kumpua pelkästä fyysisestä suorituskyvystä, vaan siihen liittyy vahvasti myös tunteet itseään ja kumppaniaan kohtaan, läsnäolo sekä riittävä ja hyvältä tuntuva fyysinen ärsyke. Nämä ja monet muut asiat yhdessä määrittelevät, kuinka nautinnolliseksi seksi lopulta koetaan, Lavikainen muistuttaa.

Kokeile näitä keinoja

Mistä sitten kannattaa aloittaa? Moni on luvannut aloittaa liikunnallisemman elämän näin uuden vuoden kunniaksi, ja lupauksesta kannattaa pitää kiinni. Liikunnan kaikki muodot tuovat arkeen ja elämään lisää potkua.

Jos seksielämää haluaa piristää liikunnan keinoin, Lavikainen suosittelee hyvinkin helppoja tapoja. Kokeile vaikkapa rentouttavaa kävelyä luonnossa tai endorfiinit liikkeelle saavaa aerobista liikuntaa. LUE MYÖS:  Aerobista liikuntaa ennen vai jälkeen salitreenin? Näin valinta vaikuttaa vartaloosi

Testiin kannattaa ottaa myös jooga ja pilates, joissa treenataan usein myös lantionpohjalihaksia. Näiden rakkauslihasten parantunut verenkierto voi lisätä nautintoa ja tehdä orgasmeistakin voimakkaampia.

Kaipaatko vielä lisää motivaatiota? Parantunut seksielämä tekee puolestaan hyvää terveydelle lukuisin eri tavoin – lue: Seksi tekee onnellisemmaksi ja terveemmäksi – näitä terveyshyötyjä ei voi kiistää!

Nappaa treenivinkit lantionpohjalihaksille videolta.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja