Mainos

Valoa surun keskellä – pariskunta adoptoi vauvan samasta sairaalasta, jossa menetti oman lapsensa

Rankan menetyksen kokeneet vanhemmat halusivat kohdistaa patoutuneen rakkautensa henkilöön, joka sitä eniten kaipasi. 

Pariskunta Katie ja Josh Butlerin maailma romahti noin vuosi sitten, kun he menettivät yllättäen pienen poikansa. Pariskunnan esikoiselle Deweylle diagnosoitiin rakenteellinen kromosomipoikkeavuus, ja hän menehtyi traagisesti rutiinitoimenpiteen seurauksena syyskuussa 2015 132 päivän ikäisenä.

Surun keskeltä näkyi myös valon pilkahdus, kun pariskuntaa pyydettiin adoptoimaan samassa sairaalassa ollut lapsi, joka tarvitsi kipeästi rakastavaa kotia. 

"Me tiesimme, että jokainen päivä on kallisarvoinen"

Lääkärit huomasivat Katien 20. raskausviikolla, ettei vauvalla ollut kaikki kunnossa. Tutkimuksista huolimatta vielä raskausvaiheessa perheelle ei osattu kertoa, mikä lasta oikein vaivasi.

– Odotimme täydellistä raskautta ja halusimme kaiken sujuvan luonnollisesti, mutta lopulta päädyimme käymään lääkärin luona viikoittain ultraäänessä. Olimme optimistisia. Me tiesimme, että jokainen päivä on kallisarvoinen, äiti kertoo.

Synnytyksen jälkeen lapsella todettiin harvinainen kromosomipoikkeavuus. Harvinaisesta diagnoosista johtuen edes lääkärit eivät osanneet varmuudella kertoa, mitä tuleman pitää. Butlerien poika menehtyikin täysin yllättäen tavallisena aamuna, jota äiti kuvailee hyväksi aamuksi. 

Poika vietiin vanhempien luota rutiininomaiseen leikkaukseen, ja se oli viimeinen kerta, kun he näkivät tämän elossa. Kesken ruokintaletkun laiton lapsen sydän pysähtyi, eikä häntä saatu enää elvytettyä.

– Tunsin oloni syylliseksi, mutta mukana oli myös helpotuksen tunnetta. Hän oli lopulta parantunut ja tiedän, että tulen näkemään hänet jälleen, Katie kertoo.

Uusi lapsi antoi esikoispojan menetykselle uuden merkityksen

Surun murtamat vanhemmat saivat muutama päivä menetyksen jälkeen puhelun hoitajalta, joka muisti heidät sairaalasta. Hoitaja kertoi keuhkoverenpainetaudista ja kroonisesta hengitysvajauksesta kärsivän vauvan etsivän kipeästi kotia ja pyysi pariskuntaa apuun.

– Josh ja minä olimme nähneet sairaalassa paljon yksinäisiä sairaita vauvoja, joilla ei ollut perhettä. Olimme puhuneet toisillemme, että katsoisimme niiden perään, joten vastasimme välittömästi kyllä, Katie kertoo.

Vain vähän aikaa raskaan menetyksen jälkeen hyväsydäminen pari teki rohkean päätöksen pelastaakseen useista terveysongelmista kärsivän lapsen, josta kukaan muu ei pystynyt huolehtimaan. Tämän vuoden syyskuussa Brax-vauva hyväksyttiin virallisesti perheeseen tilaisuudessa, joka sai kaikki läsnäolijat kyyneliin.

Pariskunta kertoo Braxin tapaamisen antaneen esikoispojan lyhyelle elämälle aivan uuden merkityksen. Ilman esikoispojan sairaalakäyntejä he eivät olisi koskaan tavanneet samassa sairaalassa ollutta Braxia.

Kaikkien iloksi Braxin terveys alkoi parantua välittömästi päästyään rakastavaan kotiin. Nyt perhe elää tavallista perhe-elämää kaikista vaikeuksista huolimatta. 

– Hän tarvitsee vielä happea, mutta hänen liikkeensä ja ruokintansa ovat parantuneet paljon. Hän tunnistaa meidät ja hymyilee meille, vanhemmat kertovat onnellisina.

Lääketiede auttaa monia vauvoja elämään täyttä elämää vammasta huolimatta. 


Lähde: CatersNews 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.