Mainos

Valmistaja kiistää pomonsa puheet: Autonomiset Mersut eivät vaaranna muita tienkäyttäjiä

Mercedes-Benz on kiistänyt viime viikolla julkisuuteen nousseet tiedot siitä, että sen autonomiset autot pyrkisivät onnettomuustilanteessa turvaamaan ensisijaisesti autossa olevat matkustajat.

Viime viikolla uutisoitiin Mercedes-Benzin ratkaisseen autonomisia autoja koskevan ikuisuusongelman siitä, miten auto päättää toimia, jos sen eteen tulee tilanne, jossa kuolonuhreilta ei voi välttyä.

Mercedes-Benzin ajojärjestelmien johtaja Christoph von Hugo kertoi Pariisin autonäyttelyssä syyskuussa, että kaikki autovalmistajan tulevat täysin autonomiset mallit asettavat matkustajansa etusijalle. Näissä malleissa auto hoitaisi ohjaamisen täysin itse ilman kuljettajan vaikutusta.

Von Hugo perusteli valintaa sillä, että vaikka jalankulkija pelastettaisiin auton kustannuksella, ei kukaan voisi tietää mitä tapahtuu seuraavaksi. Väistävä auto saattaisi törmätä johonkin toiseen kohteeseen ja aiheuttaa vieläkin enemmän henkilövahinkoja.

Nyt saksalaisvalmistaja on kuitenkin kiistänyt tiedon. Sen mukaan kommentit ovat virheellisiä ja tällainen linjanveto olisi mahdollisesti jopa laiton, sillä tienkäyttäjiä ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan.

Mercedes-Benz painottaa, että sen tulevat, ilman kuljettajaa ajavat autot pyrkivät huolehtimaan kaikkien tienkäyttäjien turvallisuudesta.

***

4:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.