Valko-Venäjän lentoyhtiön kone yritti turhaan Barcelonaan, jäi kieppumaan Puolan rajalle

Video näyttää, kuinka hävittäjä pakotti Ryanairin koneen täyskäännökseen – Traficom kertoo, mitä suomalaisten pitää tietää harvinaisesta tapauksesta 3:41
Video näyttää, kuinka hävittäjä pakotti Ryanairin koneen täyskäännökseen – Traficom kertoo, mitä suomalaisten pitää tietää harvinaisesta tapauksesta

Valko-Venäjän nykyinen tilanne kristallisoitui keskiviikkona iltapäivällä siviili-ilmailua seuraavalla FlightRadar 24 -sivustolla, josta voi seurata, miten maan valtiollisen lentoyhtiön Belavian Barcelonaan matkalla ollut lentokone jäi pyörimään ympyrää Puolan rajalle.

Tehtyään useita hitaita kieppejä rajalla kone palasi lopulta takaisin Minskiin.

Kieppien syynä oli se, ettei koneella olisi edempänä reitillään ollut asiaa Ranskan ilmatilaan. Ranska on yksi niistä maista, jotka ovat sulkeneet ilmatilansa Valko-Venäjältä.

Puolan ilmatila oli tuolloin vielä auki, mutta illalla myös Puola ilmoitti sulkevansa ilmatilansa Valko-Venäjältä.Valko-Venäjän ulkoministeriön mukaan Ranskan toiminta oli törkeää.

– Rehellisesti sanottuna tällainen vasta on ilmamerirosvousta, puuskahti ulkoministeriön edustaja Anatoli Glaz.

Valko-Venäjän sunnuntainen matkustajakoneen pakottaminen laskeutumaan Minskiin on poikinut rajoituksia, jotka ovat halvaannuttaneet maan lentoliikennettä. 

Myös Suomen liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoi keskiviikkona peruuttaneensa Belavian liikennöintiluvan Suomeen.

Traficomin mukaan Valko-Venäjä ei voi varmistaa lentoliikenteen ja matkustajien turvallisuutta alueellaan.


Lue myös:

    Uusimmat