Valioliigassa Pukki-party – Manchester City nousi ahdingosta

West Ham sysäsi jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruustaistelun avauspuoliajalla uusille kierroksille, mutta Manchester City nousi toisella jaksolla väkisin vierastasapeliin. Ottelu päättyi 2–2-lukemiin.

Tasapeli ei ole Citylle ihannetulos, mutta saatu piste saattaa osoittautua ratkaisevaksi. Joukkueen etumatka toisena olevaan Liverpooliin on neljä pistettä, kun Cityllä on kautta yksi ja Liverpoolilla kaksi ottelua jäljellä.

City päättää kautensa ensi sunnuntaina kotipelillä Aston Villaa vastaan. Liverpool kohtaa ensi tiistaina vieraissa Southamptonin ja päättää kautensa sunnuntaina kotiottelulla Wolverhamptonia vastaan. Cityn tukena on Liverpoolia seitsemän osumaa parempi maaliero.

Cityllä oli loistava mahdollisuus kuitata West Ham -ottelu nimiinsä, sillä vieraat saivat kamppailun lopussa rangaistuspotkun. Lukasz Fabianski torjui Riyad Mahrezin 86. minuutin rankkarin hienosti.

Avauspuoliajalla pyöri Jarrod Bowenin show. Ottelun 24. minuutilla Bowen kiersi Cityn maalivahdin Edersonin ja viimeisteli 1–0-lukemat melko pienestä kulmasta. Avauspuoliajan lopussa Bowen laukoi kotijoukkueen 2–0-johtoon. City hallitsi avauspuoliaikaa, mutta West Ham teki tehokkaita juoksuja puolustuksen selustaan.

Vaikka West Hamilla oli toisella puoliajalla pari loistopaikkaa Cityn puolustusvirheiden takia, ottelua hallinneet manchesteriläiset nousivat väkisin tasoihin. Jack Grealish laukoi ilmasta kavennuksen toisen puoliajan alussa, ja 69. minuutilla Vladimir Coufal ohjasi pallon päällään omaan maaliin.

Ottelussa koettiin tunteikkaita hetkiä, kun kannattajat jättivät jäähyväiset seuralegenda Mark Noblelle, joka pelasi viimeisen kotipelinsä West Hamissa.

Leeds ja Burnley kisaavat sarjapaikasta

Valioliigasta putoavan Norwichin suomalaistähti Teemu Pukki viimeisteli kauden 11. liigamaalinsa laukomalla pallon Wolverhamptonia vastaan yllättäen etukulmaan 37. minuutilla. Pukki nosti kauden liigamaalien määränsä yhtä suureksi kuin aiemmalla Valioliigan kaudellaan 2019–2020. Wolverhampton nousi lopulta 1–1-kotitasapeliin.

Burnleysta 1–0-kotivoiton ottanut Tottenham nousi neljänneksi, mikä veisi sen ensi kaudella Mestarien liigaan. Arsenal vaanii Tottenhamia kahden pisteen päässä ja on pelannut kaksikosta ottelun vähemmän. Ottelun maalin laukoi avauspuoliajan lopussa rangaistuspotkusta Harry Kane.

Burnley valahti putoamisviivan väärälle puolelle, ja ottelun enemmän pelannut Leeds on viimeisellä säilyjän paikalla. Burnleyta pisteen edellä oleva Leeds nousi lisäajalla kotitasapeliin Brightonia vastaan, kun Pascal Struijk pukkasi 1–1-loppunumerot.

Aston Villa pelasi kotonaan 1–1 Crystal Palacea vastaan, ja Leicester nuiji 5–1-vierasvoiton Watfordista. Iltapelissä Everton isännöi Brentfordia ja varmistaisi voitolla sarjapaikkansa.