Mainos

Vaivuitko synkkyyteen? Tiede paljastaa ehdottomasti parhaan tavan päästä eroon pahasta tuulesta

Masentaako sää, työpaikka tai parisuhde? Tutkimuksen mukaan mielialaa on mahdollista piristää yksinkertaisen vinkin avulla. 

Tammikuu on tutkimusten mukaan koko vuoden synkin kuukausi. Vuoden ensimmäisenä kuukautena ihmiset eroavat ja irtisanoutuvat työpaikoistaan keskimääräisesti eniten, mikä alentaa väistämättä mielialaa. Tutkijat ovat nyt onneksi löytäneet ratkaisun, jolla tämä paha tuuli on mahdollista karkottaa.

Brittiläisen Exeterin yliopiston tutkijoiden mukaan jokainen meistä voi itse parantaa mielialaansa ajatuksen voimalla. Kun asioita ei jää murehtimaan, mielialakin paranee kuin itsestään. 

Neuvo on yksinkertainen: Älä mieti, vaan toimi! 

Tutkijat tulivat tähän tulokseen soveltaessaan menetelmää kliinisestä masennuksesta kärsiville potilaille kuuden viikon tutkimusjaksolla. Potilaita pyydettiin muistelemaan stressaavia kokemuksiaan ja pohtimaan, miten he olisivat voineet toimia tilanteessa toisin. Tutkijat huomasivat, että tilanteiden murehtiminen lisäsi pahaa tuulta entisestään, kun taas ratkaisun pohtiminen auttoi mielialaa paranemaan.

– Olemme havainneet, että kun ihmiset kouluttavat itsensä miettimään aistinvaraisesti emotionaalisten tapahtumien yksityiskohtia, asiayhteyksiä ja järjestystä, he ovat emotionaalisesti joustavampia odottamattomien stressitekijöiden suhteen kuin ne, jotka ajattelevat ainoastaan tapahtumien merkitystä ja vaikutuksia, professori Ed Watkins toteaa.

Stressaavan tai asioita itsekseen märehtivän tulisi kysyä itseltään, mitä erikoista tässä tilanteessa oikein on, miten se tapahtui ja mitä voin asialle tehdä. Syyttäviä ajatuksia, kuten miksi se tapahtui juuri minulle, tulisi puolestaan välttää.

Älä jää siis murehtimaan tammikuun synkkyyttä vaan mieti, kuinka asiat voisi ratkaista.

Katso videolta, kuinka Mindfulness-kouluttaja Rasmus Hougaard treenaa mieltään. 

1:07

Lähde: TheSun 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.