Mainos

Vaimo löysi toisen naisen kuvia aviomiehensä tietokoneelta – ei suostu luopumaan niistä: "Tämä ei mielestäni ole kovin terve suhde"

Avioitunut mies poisti puhelimestaan toisen naisen kanssa salaa lähettelemänsä eroottiset kuvat. Hänen vaimonsa sen sijaan ei suostunut luopumaan kuvista helpolla!

Tällä aviomiehellä on niin erikoinen ongelma, että hän pyysi siihen nimettömänä apua kysymyspalstalta. New York Timesin The Ethicist -kysymyspalstalla pohditaan vastauksia eettisiin ongelmiin.

Nimettömän aviomiehen ongelma on hyvin erikoinen: hänen vaimonsa löysi hänen tietokoneeltaan vieraan naisen kuvia eikä suostu luopumaan niistä.

Pari on ollut naimisissa joitakin vuosia. Aviomies kuitenkin lähentyi erään naispuolisen ystävänsä kanssa, ja pian kaksikon viestittely sai eroottisia sävyjä.

– Lopulta tämä johti seksuaalisiin kuviin toisen naisen ja minun välillä. Tallensin joitain kuvia puhelimeeni ja huolimattomuuttani tietokoneeseeni, josta vaimoni löysi ja latasi ne puhelimeensa, mies kuvaa.

"Olen kokenut, että vaimoni on pahoinpidellyt minua henkisesti"

Pari on nyt terapiassa selvittääkseen ongelmiaan. Mies on poistanut toisen naisen kuvat, mutta vaimo ei.

– Häpeän kuvia enkä tahdo nähdä niitä, puhumattakaan siitä, että vaimoni säilyttäisi ne. Olen yrittänyt poistaa kuvat hänen puhelimestaan, mutta kuvat ilmestyvät aina takaisin. Kun vaimoni on minulle vihainen, hän vaihtaa puhelimen lukitusnäytön yhdeksi kuvaksi, jota säilyttää tästä toisesta naisesta, aviomies kertoo.

– Olen kokenut, että vaimoni on pahoinpidellyt minua henkisesti – ennen suhdetta, sen aikana ja jälkeen – mutta rakastan vaimoani. Tämä ei mielestäni ole kovin terve suhde, mutta se on suhde, joka minulla on. Tuntuu siltä, että se, kun vaimo säilyttää kuvia, on tapa säilyttää hänen valtansa minuun.

Mies kertoo ymmärtävänsä, ettei pettäminen ollut oikein, mutta samalla vaimon pakkomielle kuviin estää häntä palaamasta normaalielämään. Mies ei kuitenkaan tiedä, pitäisikö hänen vain jättää asia sikseen, vai sittenkin ottaa se puheeksi vaimon kanssa.

"Olet ehdonalaisessa"

Kysymyksiin palstalla vastaava Kwame Anthony Appiah kehottaa kysyjää pohtimaan, mitä anteeksianto todella on. Onko kyse siitä, että loukkaava asia vain unohdetaan, vai sittenkin siitä, että loukkaava asia on edelleen väärin, mutta sen tekijälle annetaan anteeksi?

– Vaimosi on edelleen sinulle vihainen, tuntee edelleen olonsa loukkaantuneeksi ja epäluuloiseksi. Olette menneet terapiaan, mutta vaimosi ei ole saanut aikaan sovintoa aviomiehensä kanssa, miehen, joka varhain avioliiton aikana vaihteli seksuaalisia kuvia toisen naisen kanssa. Sinä ajattelet, että hän on epämiellyttävällä tavalla manipuloiva; hän voi ajatella, että hän muistuttaa sinua siitä, että olet ehdonalaisessa, että sinun pitää vielä tehdä enemmän, jotta ansaitsisit hänen luottamuksensa takaisin, Appiah kirjoittaa.

– Usein kuulee sanottavan, että vihasta kiinni pitäminen on kuin joisi myrkkyä ja odottaisi, että toinen ihminen kuolee. Tässä tapauksessa avioliittosi makaa nyt sairasvuoteessa. Yksi kysymys on, kuinka paljon sinä ja vaimosi arvostatte liittoanne.

Ulkopuolisen on vaikeaa arvioida avioliiton elonkelpoisuutta, koska rakkauden tunnetta ei voi vain kytkeä pois päältä, vaikka ongelmia ilmenisi.

– Varmasti vaimosi ei ole ainoa vihainen puoliso avioliitossanne. Sanot, että tunsit tulevasi henkisesti pahoinpidellyksi vaimosi toimesta jopa salasuhteen aikana (tämä on vakava valituksen aihe); ajattelet, ettei suhteesi ole terve, mutta se on "suhde, joka minulla on" – tuo ei ole aivan onnittelukortin tasoinen mielipide. Uskotko todella, että noista kuvista eroon pääseminen korjaisi sen, mitä tässä on vialla? Jos terapeuttinne tekisi listan siitä, mitä mätää avioliitossanne on, epäilen, ettei vaimosi kostonhimoinen puhelimen lukitusnäyttö pääsisi TOP 10 -listalle.

Lähde: Nytimes.com

***

1:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.