Uusi Padfone testissä - Näin kännykkä muuntuu tabletiksi

Teknologinen kehitys kulkee nykyään niin hurjaa vauhtia, että vuosi on jo liian pitkä väli laitesukupolvien välillä.

Laitteiden nopeasta päivitystahdista toimii hyvänä esimerkkinä teknologiayhtiö Asuksen Padfone-laitemallisto.

MTV Uutiset testasi Padfone 2 -laitetta alkuvuodesta. Kesällä testiin saapui puolestaan paranneltu Padfone Infinity -versio ja nyt käsissämme on jälleen kerran ominaisuuksiltaan päivitetty, uusi Padfone (A86).

Padfone-malliston idea on siinä, että älypuhelin sujautetaan erilliseen tablet-tyyppiseen telakointiasemaan, jonka avulla kännykkä muuntautuukin tabletkoneeksi.

Telakointiasema sisältää suuren kosketusnäytön lisäksi myös oman akun, etukameran ja kaiuttimen.

Erillisen virranhallintasovelluksen avulla voi määritellä miten telakoituneiden laitteiden akkuresursseja käytetään. Esimerkiksi tablettitelakan omaa akkua voidaan käyttää siihen kytketyn kännykän lataamiseen.

Uuden Padfonen tapauksessa vain kännykkään on tehty parannuksia. Padfone Station telakka on sama kuin aiemmassakin versiossa. Telakka ei toimi itsenäisesti, vaan ainoastaan silloin kun puhelin on kytketty siihen.


Uusi Padfone (A86) 
KäyttöjärjestelmäAndroid 4.2.2
Mitat143,5 x 72,8 x 8,9mm
Paino145g
ProsessoriQualcomm Snapdragon 800 neliydinprosessori 2.2GHz
Näyttö5 tuumaa (1920 x 1080)
Kapasiteetti16 Gt (2 Gt RAM) microSD-muistikorttipaikka (64 Gt)
Kamerat2 MP edessä 13 MP takana +Led-salama
Akku2400 mAh (9 tuntia videotoistoa)
MuutaLiitettävissä tablet-telakkaan, jossa 10,1-tuuman näyttö (1920 x 1200), kaiutin ja 5000 mAh akku
HintaPelkkä puhelin 599e, Puhelin + telakka 799e

Ulkoisesti uusi Padfone-luuri muistuttaa kesällä esiteltyä edellisen sukupolven Padfone-kännykkää, mutta nyt puhelimen sisuksissa sykkii aiempaa tehokkaampi suoritin: Snapdragon 800 2,2 GHz -neliydinprosessori. Uuteen versioon on lisätty myös ylimääräinen muistikorttipaikka kapasiteetin kasvattamiseksi jopa 64 Gt:n verran. Kiinteän muistin määrää on kuitenkin samalla pudotettu 16Gt:n lukemaan.

Myös kameran ominaisuuksia on paranneltu. Asus hehkuttaa, että yhtiön PixelMaster-kamerateknologia parantaa hämärissä tiloissa otettavien kuvien laatua lisäämällä valoherkkyyttä jopa 400 prosenttia. Automaattiasetuksilla kamera ehdottaa automaattisesti Hi-Light-ominaisuuden käyttöä hämärässä.

Kokeilumme perusteella hyvinkin hämärissä tiloissa ilman salamaa otetut kuvat näyttävät hyvälaatuisilta eikä häiritsevää rakeisuutta ole havaittavissa. Tietyt värit saattavat tällöin kuitenkin korostua hieman liikaa, esimerkiksi punaisen sävyt.

Kamerasovellus on erittäin helppokäyttöinen, joten se soveltuu mainiosti satunnaisen kuvaajankin käyttöön.

Käyttöjärjestelmänä on uudessa Padfonessa Googlen Android 4.2.2. -versio. Lisäksi Asus on muokannut hieman käyttöliittymää ja sovelluksia.

Käytössä kiinnitimme huomiota siihen, että näytön suuresta koosta huolimatta kosketuskäyttö tuntui yhdellä kädellä käytettynä helpommalta kuin monilla muilla saman kokoluokan kilpailijoilla.

Puhelin tulkitsee lyhyet ja epämääräisemmätkin pyyhkäisyeleet näytöllä melko tarkasti, joten esimerkiksi puhelimen kotiruutunäkymien ja valikoiden selailu yhdellä kädellä on melko vaivatonta. Muutenkin uuden Padfonen toiminta vaikuttaa sulavalta, joten voidaan todeta että päivitys on kokonaisuudessaan varsin onnistunut.

Puhelimen kuori on edeltäjänsä tavoin harjattua metallia ja tämä antaa laitteesta korkeatasoisen ja jämäkän vaikutelman.  Mattapintainen kuori ei myöskään kerää häiritsevästi sormenjälkiä.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja