Usain Bolt voitti melkoisen vedon – rahoja ei ole kuitenkaan kuulunut

Usain Bolt on maailman nopein myös painottomassa tilassa 0:44
Video: Usain Bolt osoitti olevansa nopea myös painottomassa tilassa.

Usain Boltin valmentaja ja agentti veikkasivat jamaikalaisjuoksijan lihovan uransa jälkeen ja löivät tästä hänen kanssaan jopa vetoa. Bolt voitti vedon, mutta maksua ei ole kuitenkaan kuulunut, hän kertoo.

Bolt takoi huippu-urallaan hurjia juoksuja, mutta ei koskaan hylännyt pikaruokaa. Supertähti arvioi vuonna 2013 julkaistussa kirjassaan Salamaa nopeampi syöneensä peräti 1 000 McDonald'sin kananugettia 10 päivänään Pekingissä vuoden 2008 olympialaisten aikana.

Boltin rakkaus pikaruokaan oli omia kirvoittamaan jamaikalaisen valmentajan Glen Millsin ja agentin Ricky Simsin lyömään vetoa, että Boltille kasvaisi "iso maha" kahden vuoden aikana lopettamisen jälkeen.

Boltin pikajuoksu-uran päättymisestä on kulunut kolme ja puoli vuotta, ja jamaikalainen on yhä tiukassa urheilullisessa kunnossa. 100 ja 200 metrin maailmanennätysmies naurahtaa, että Mills ja Sims eivät ole kuitenkaan Boltille voittorahoja vedosta maksaneet.

– Pyörimme edestakaisin, koska he sanoivat: "Siinä (vedossa) oli kyse kolmesta vuodesta. Minä olin, että "ei, vaan kaksi!" Me sitten vain unohdimme sen, koska he eivät halunneet maksaa kahden vuoden jälkeen ollessaan, että "voi, minä olen yhä kunnossa". He eivät siis olleet iloisia! Bolt kertoi CNN:n mukaan.

Boltin kukkarolla vedosta maksamatta jääneet rahat tosin tuskin mainittavammin kirpaisevat.

"Harjoitteleminen todella tärkeää"

Jalkapallon pelaamistakin yleisurheilu-uransa jälkeen kokeillut Bolt pyrkii elämään terveellisesti. Hän sanoo kiinnittävänsä huomiota ravintoon, ja liikkuminen on miehelle tärkeää.

– Sitä oppii ja ymmärtää, että harjoitteleminen on todella, todella tärkeää. Jopa pelkkä käveleminen on pitääkseen itsensä terveenä, tyttölapsen isäksi vuosi sitten tullut Bolt virkkoi.

Lue myös:

    Uusimmat